Förlust för U21 i Borås

Bollklubben räckte inte till hela vägen när man gästade IF Elfsborg på Borås Arena på måndagskvällen. Efter 0–0 i paus kunde Häcken ta ledningen med 1–0 tidigt i den andra halvleken, men hemmalaget lyckades vända och ro hem segern med siffrorna 3–1.

Häcken kom till spel med ett ungt lag och höll jämna steg med de gula från Borås i drygt en timma. Sedan tog orken slut och hemmalaget kunde lägga in en växel till och vända på tillställningen.

– Vi gör en bra första halvlek där matchen pågår i ett högt tempo. Adam Andersson ger oss ledningen i början av andra på straff, men sedan ökar Elfsborg trycket och kvitterar på en hörna, säger tränare Teddy Olausson.

Dessvärre, för Häckens del, skulle kvitteringen ge extra styrka åt hemmalaget och ledningsmålet kom bara fyra minuter senare.
– Vi tappar tyvärr energi efter att ha sprungit mycket i den första halvleken, det blir lite ihåligt bakåt och de får stora ytor. De är skickliga och överbelastar oss och ställer om bra. Elfsborg är snäppet bättre än oss idag.

Kvitteringsjakten kom, på grund av trötthet, tyvärr av sig och när Elfsborg satte 3–1 med drygt tio minuter kvar på klockan var loppet kört. Häcken tappar i och med förlusten tredjeplaceringen och får ta nya tag i nästa match som spelas hemma den 22 maj mot serieledande Malmö FF.

– Martin (Lucena) i målet tycker jag gör en riktigt bra match och är vår bästa spelare, sedan är Gustav och Adam på mitten bra innan orken tar slut. Totalt sett gör vi det bra i sextio minuter mot ett bra lag och vi tar med oss det, säger Teddy Olausson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners