Går för tredje raka

Dags för ny bekantskap i Allsvenskan när Bollklubben reser till Eskilstuna för match mot AFC. Med två raka segrar i ryggen siktar Mikael Stahre och hans mannar på att fortsätta den vinnande trenden.
Matcherna duggar tätt i Allsvenskan nu när sommarvärmen äntligen nått Sverige. Efter den regniga segermatchen mot HBK i onsdags har vädertemperaturen klättrat i samma takt som Häcken klättrat i tabellen.

– Känslan i laget är bra efter två raka segrar, som vi har fått jobba hårt för. Samtidigt är det starkt moraliskt att vinna jämna matcher, så det är klart att när man klarat av det är det bara positivt ur det perspektivet,  säger Mikael Stahre.

På lördagen tränade laget en sista gång innan avresan mot Eskilstuna och det var ett glatt och fokuserat Häcken som äntrade GPA i värmeböljan som dock kombinerades med en kall vind. Det är 100 procent fokus på söndagens motståndare AFC Eskilstuna. Ett lag, som trots sin tabellposition har visat att man är att räkna med och som besitter fina kvalitéer.

– De har många individuellt skickliga spelare. Får de till det så kan de slå vilket lag som helst säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Vi bör se upp med deras offensiv. Jag såg deras senaste match mot Elfsborg på plats och där var Elfsborg illa ute. Eskilstuna ledde och hade många kvalificerade målchanser att ta minst en poäng.

Med två raka segrar i ryggen, har Häcken klättrat upp till en fin tredjeplats i en jämn tabell där de flesta lagen byter placeringar med varandra efter varje omgång. För Stahre och Bollklubben är det viktigt att bygga vidare på den vinnande trenden.

– Så är det alltid. Det är klart att det är en positiv känsla med segrarna i ryggen, men när matchen blåses igång imorgon så betyder ju inte det så mycket. Däremot i förberedelserna och innan matchen så är det klart att en god känsla. Men när domaren blåser igång imorgon är det 90 nya minuter att strida om, säger Stahre.

Till söndagens match är David Engström, Jasmin Sudic och Alexander Faltsetas indisponibla.

Matchen sparkas igång på Tunavallen kl 15.00 på söndagseftermiddagen.

Matchtruppen:
Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Kari Arkivuo, Egzon Binaku, Emil Wahlström, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Joel Andersson, Jakob Lindström, Chisom Egbuchalam, Adam Andersson, Gustav Berggren, Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Alexander Farnerud, Daleho Irandust, Nasiru Mohammed, Paulinho, Alhassan Kamara, Shkodran Maholli.

Motståndarna
Nykomlingen i Allsvenskan, som i år flyttade hela sin verksamhet från Solna till Eskilstuna är en ny bekantskap för BK Häcken. Tidigare gick de under namnet AFC United. I fjol tog de sig an Superettan på ett imponerande sätt under ledning av Djurgårdens tränare Özkan Melkemichel. Laget placerade sig på andraplats i Superettan och avancemanget tillsammans med flytten till Eskilstuna blev ett lyft för föreningen på alla sätt. I år tränas laget av Pelle Olsson, tidigare Gefle IF. Säsongen har emellertid inte börjat på ett bra sätt för AFC, man står fortfarande utan seger och innehar därmed jumboplatsen.  I den senaste matchen förlorade man snöpligt i slutminuterna mot IF Elfsborg med 2–1.

Laget ställde då upp enligt följande: (4–4–2)
Erlandsson, Björnkvist, Öhman Silwerfeldt, Tsiskaridze, Ronnel Meade, Ali, Albornoz, Piermayr, Matic, Buya Turay, Eddahri.
Mötet med AFC Eskilstuna på Tunavallen blir det första mötet mellan lagen.  

Huvudpartner

Officiella branschpartners