Glädjefylld RUN-avslutning

620 fjärdeklassare från 16 olika skolor samlades på tisdag förmiddagen på Bravida Arena, för att avsluta årets RUN-projekt. Vid åtta olika stationer – ledda av BK Häckens A-lagsspelare – fick eleverna kasta prick, skjuta i en skottborg, dra sina lärare som tog plats i Bollklubbens minibussar, springa stafett – och förstås få autografer från våra allsvenska stjärnor.

– Det är jättekul att vara här och RUN har varit jättekul, jag har lärt mig massa nya saker på teorin, om mat och så, och fått testa nya idrotter, säger Klara som går i 4:an på Jättestensskolan.

Hennes lärare, Susanne de Hoog, är lika positiv till projektet, där BK Häcken varit ute och träffat eleverna en gång i veckan under året, för att öka rörelsen och aktiviteten i skolan.

– Eleverna har fått nya idéer tack vare RUN och flera av dem har börjat i nya idrotter efter att ha fått testa på judo, klättring, fäktning och andra saker. Det har varit ett jättebra projekt, säger hon.

De 16 skolor som var på plats på Bravida Arena var: SvaLan, Kärraskolan, Jättestensskolan, Toleredsskolan, Bjurslättsskolan, Tångenskolan, Kärrdalsskolan, Ryaskolan, Rambergsskolan, Taubeskolan, Bärbyskolan, Gunnestorpsskolan, Ellen Keyskolan.

– Det är viktigt för BK Häcken att vara en klubb som tar ett socialt ansvar, och att kunna påverka de här 600 barnen vi träffar en gång i veckan, för att förhoppningsvis förbättra barns hälsa, betyder mycket, säger Fredrik Arnberg, en av BK Häckens projektledare för RUN.

Huvudpartner

Officiella branschpartners