Halmstad väntar

Förra året lyckades Bollklubben hålla tätt bakåt vid endast fyra tillfällen. Hittills av årets allsvenska säsong har man lyckats hålla nollan fem gånger på åtta försök. Till matchen mot HBK siktar man på säsongens sjätte. 

– Vi ska inte jämföra åren på det sättet, det beror ju lite på vad man haft för inriktning tidigare. Det är en viktig sak att man ska ha en trygghet att vi ska jobba nerifrån och upp och inte uppifrån och ner. Sedan har vi fått samtliga spelare att jobba hårt, försvara och respektera målet, tillsammans med väldigt bra målvaktsspel, förklarar huvudtränare Mikael Stahre.

Att man har lyckats stänga igen bakåt i fem av åtta matcher blir extra tilltalande med tanke på den rotation som Stahre tvingats göra i försvarslinjen. Det är något som han väljer att lyfter fram.

– Vi har fått rotera på målvakt- och mittbacksidan. Det är inget att föredra, men vi har klarat av det på ett bra sätt ändå och det känns bra, säger Stahre och fortsätter:
– Vi har varit disciplinerade och är skickliga. Det handlar inte om att parkera en buss, utan mer om att vi ska vara skickliga och försvara på ett bra sätt och göra det tillsammans. Det har vi jobbat med under försäsongen och våren, så det är kul att det börjar fungera.

Imorgon väntar nykomlingen Halmstad BK. De har, likt föregående motståndare Kalmar FF, börjat säsongen knackigt med endast en seger på de åtta inledande matcherna. Mikael Stahre vill se ett Häcken som styr matchen, men varnar samtidigt för HBK’s offensiv.

– Det är klart att det är en match där vi förväntas styra, men vi ska vara medvetna om deras offensivt skickliga spelare. De är bättre framåt än bakåt, där Haksabanovic är en riktigt vass spelare och även Fredrik Olsson är duktig, så vi måste vara ödmjuka över de här.

Till morgondagens match är David Engström inte tillgänglig tillsammans med långtidsskadade Jasmin Sudic och Alexander Faltsetas. Positivt dock från tisdagsträningen var att “Falle” var ute och körde med boll och närmar sig, sakta men säkert, en comeback. Rasmus Lindgren och Erik Friberg är åter tillgängliga för spel efter sina avstängningar.

Matchtruppen:
Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Egzon Binaku, Kari Arkivuo, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Joel Andersson, Chisom Egbuchulam, Nasiru Mohammed, Jakob Lindström, Gustav Berggren, Erik Friberg, Mohammed Abubakari, Alexander Farnerud, Paulinho, Daleho Irandust, Alhassan Kamara, Shkodran Maholli.


Motståndaren
Laget från västkustens pärla kommer till Bravida Arena med förhoppningen om att knyta till sig säsongens andra seger. Laget började lovande genom att ta fyra poäng på de två inledande matcherna. Därefter har man dock endast mäktat med att ta en poäng på sex matcher. Janne Jönsson förfogar över ett lag med offensiva kvalitéer, där stor uppmärksamhet läggs på den unga talangen Sead Haksabanovic. 18-åringen har hittills prickat nätet två gånger och är med det bäst i HBK.

I 1–2-förlusten mot Hammarby i söndags ställde laget upp enligt följande (4–4–2)
Pettersson, Mathisen, Liverstam, Johansson, Bengtsson, Alho, Pekalski, Keita, Haksabanovic, Ruud Tveter, Gudmundsson.
Senaste resultaten mot Halmstad BK (Häckens siffror först)
12 mars 2016 Svenska Cupen: 1–0 (h)
14 sep 2015 Allsvenskan: 4–1 (h)
4 maj 2015 Allsvenskan: 2–0 (b)
8 aug 2014 Allsvenskan: 4–1 (b)
16 april 2014 Allsvenskan: 3–0 (h)
25 okt 2013 Allsvenskan: 1–3 (h)
23 juni 2013 Allsvenskan: 2–0 (b)

Huvudpartner

Officiella branschpartners