Irandust matchhjälte

Det är väl ingen som har undgått Daleho Irandusts framfart under våren. Idag slog han till igen och blev matchhjälte för Bollklubben när han med drygt tio minuter kvar att spela satte matchens enda mål borta mot Kalmar.

– Det är sjukt, det är så gött, säger en lycklig Daleho Irandust efter matchen.

Det var en stängd och chansfattig match som spelades på Guldfågeln Arena på lördagseftermiddagen. Kalmar FF, som huserar i botten av tabellen, suktade efter en seger och var det laget som tog tag i taktpinnen i början och klev framåt. Man hade en farlig chans, men Peter Abrahamsson räddade fint på ett skott från nära håll.

– Från sidan upplever jag det som en fysisk match med många dueller. De började bättre än oss, men vi åt oss in i matchen på ett bra sätt.

Häckens bästa chanser under den första akten stod Crespo och Momo för, som testade Lucas Hägg Johansson i smålänningarnas mål.

Den andra halvleken skulle bli lite mer fartfylld, där Häcken tidigt visade att man lagt in ytterligare en växel. Mikael Stahre valde direkt till den andra halvleken att göra ett byte. Daleho Irandust ersatte Gustav Berggren på mittfältet. Bytet skulle visa sig bli matchavgörande.

– Mikael sa till mig att komma in i mellanytan bakom deras mittfält och framför backlinjen. Där skulle jag och Farnerud spela som två offensiva, vi hittade en bra yta att spela på där, säger Irandust.

Trots ett spelövertag för Bollklubben så var det nog många på Guldfågeln Arena som väntade in ett 0-0-resultat– och därmed Häckens fjärde dito.  Men, Daleho Irandust ville annat.

I den 79e matchminuten uppstod en tilltrasslad situation nere i Kalmars straffområde. Efter lite flipperspel landade bollen tillslut hos Egzon Binaku – ännu en inhoppare – som vackert serverade ”Dalla” till vänster i straffområdet. Daleho testade med ett skott mot Hägg Johansson och tack vare en styrning från en Kalmarförsvarare kunde bollen leta sig in i mål. Glädjescener på Guldfågeln!

– Jag får fortsätta att skjuta från den vinkeln, efter att ha missat många lägen mot Örebro så känns det skönt att de går in nu. Egzon lägger en riktigt fin passning till mig och det är bara att klippa på, lite tur har jag väl, men mål är mål, säger Irandust med ett skratt.

Direkt efter Dalehos ledningsmål fick Kalmar en gyllene kvitteringschans. Stefan Larsson höll sig framme på ett inspel och dunkade bollen i Peter Abrahamssons vänstra stolpe. Den chansen skulle dock bli Kalmars farligaste och Häcken kunde hålla undan under matchens slutminuter och därmed ta med sig tre sköna pinnar i bussen hem till Hisingen.

– Det blir en skön bussresa, men jag måste plugga, haha. Jag har en del saker som ska lämnas in, säger Daleho.

Helt okej att plugga på bussen hem som matchvinnare…

I och med de viktiga poängen klättrar Häcken upp till en tillfällig fjärdeplats på 13 inspelade poäng.
På onsdag är det på’t igen, då väntar Halmstad BK på Bravida Arena. Biljett till det köper du här

Huvudpartner

Officiella branschpartners