”Jag missar inte en match”

Det dök upp ett bekant ansikte på GPA under veckans träningar. Carlos Strandberg har precis avslutat säsongen i Belgien och passade på att träna med de tidigare lagkamraterna.

Han lämnade GPA och Bollklubben i februari 2015 för ett äventyr i Ryssland. Efter två år i Ryssland, med utlåningar till Ural och AIK inkluderade, vände Carlos skutan till Belgien och Club Brugge.

– Jag har tyvärr inte spelat matcher på två månader eftersom jag var utlånad till Westerlo och deras säsong tog slut mycket tidigare än Brugges. Jag har dock tränat på bra med dom (Brugge) och det är kul med ett bra tempo, säger Carlos.

Han har fyra år kvar på kontraktet med den belgiska storklubben och även om framtiden är lite oviss är han nöjd med tillvaron i Belgien.

– Jag trivs bra där, det är rätt likt Sverige på alla sätt och det är helt okej väder med trevligt folk som hjälper mig, säger 21-åringen.

När säsongen tog slut i Belgien och med ett U21-EM i Polen som stundar – som Carlos siktar på att få vara med i – tog han kontakt med Teddy i hopp om att få träna med sitt gamla lag.

– Jag pratade tidigt med Teddy Olausson och vi hade en dialog där vi kollade på lite möjligheter att få träna. Det är kul att vara här. Jag gillar tempot och kvalitén på träningarna, säger Carlos och kommenterar sina chanser att ta en plats i U21-truppen.

– Jag träffade Håkan Eriksson när han var och hälsade på här på Hisingen. Han berättade för mig hur jag låg till och hur han tänkte. Han bryr sig om spelarna, det är bra. Jag har alltid haft som mål att få komma med och det vore såklart en dröm.

Sedan Carlos lämnade BK Häcken och GPA har det dykt upp en hel del nya ansikten i klubben, men han känner sig väl omhändertagen och en stor glädje över att få spela med gamla polarna.

– Gustav och bröderna Andersson spelade jag väldigt mycket med under min tid här, men det är otroligt kul att vara här. Gymmet är nytt för mig och det ser riktigt snyggt ut. Årets Häcken ser riktigt bra ut och det visade man ju bland annat när man besegrade IFK med 4–0, säger Carlos och fortsätter:

– Jag har bra kontakt med spelarna i laget, jag missar inte en match.

Under hans vistelse hemma på Hisingen, där Carlos tränar med laget fram till söndag, ska han även passa på att besöka moderklubben Hisingsbacka FC.

– Det är skönt att komma hem och träffa polarna och sin familj, jag ska försöka se någon match med Hisingsbacka också.

Huvudpartner

Officiella branschpartners