Mållöst på Tunavallen

Ännu en gång spelar Bollklubben 0–0. Den här gången var det nykomlingen AFC Eskilstuna som stod i vägen på andra sidan. Trots ett stort bollinnehav för Häcken, var man inte aldrig riktigt nära att spräcka nollan.

– Det är klart att vi hade hoppats på tre poäng, istället åker vi härifrån med en, säger Mikael Stahre.

Det var toppen mot botten när Häcken besökte Eskilstuna för första gången. Mikael Stahre, som på förhand lyfte upp ett varningens finger för nykomlingen – ett finger som under matchen skulle visa sig stämma. Trots en hel del boll för Häcken var det AFC som stod för de hetaste chanserna och under den första halvleken prickade man överliggaren. Häcken spelade mest till sig halvlägen, där skott utifrån togs av Mohammed Abubakari och Erik Friberg.

– Vi kände att vi jobbar hårt och försöker, vi gör det bra metodiskt sätt men saknar den där extra skärpan och är inte riktigt fräscha.

I den andra halvleken fortsatte matchbilden likna den bild som präglade den första halvleken. Häcken hade en hel del boll, men hade svårt att ta sig igenom AFC’s kompakta försvarslinje.

– Det var en förväntad matchbild, men vi visste om deras skicklighet i försvaret där de är välorganiserade i kombination med att vi inte har tillräckligt många kvalificerade målchanser.

Efter den tredje matchen på åtta dagar lämnar Häcken Tunavallen med en poäng, vilket ger dessa tre matcher sju poäng av totalt nio. Trots endast en poäng idag är Mikael Stahre ödmjuk till den här serien där två segrar och en oavgjord är ett godkänt resultat.

– Vi har bra lagmoral och jobbar hela tiden hårt som en stabil enhet. Det är såklart att vi hade hoppats på fler poäng än de vi fick på dessa åtta dagar, säger Stahre och fortsätter:

– Det finns massor av bra saker att ta med sig och jobba vidare, samtidigt som den här matchen blir en läropeng för oss i hur vi ska agera till kommande matcher med liknande matchbild.

Resultatet innebär även att Häcken håller tätt bakåt för sjätte gången i år och Stahre väljer att lyfta fram försvaret och lagets sista utpost.

– Peter är väldigt stabil i mål idag, och vi har ett bra försvarsspel där även Emil Wahlström gör det bra.

Huvudpartner

Officiella branschpartners