Seger mot HBK

Häcken tog andra raka segern efter att ha besegrat Halmstad BK med 2–1 på ett regnigt Bravida Arena. Men det satt hårt inne. Efter att ha varit i underläge i den första halvleken, kunde Bollklubben komma tillbaka och vända på tillställningen i den andra halvleken.
Häcken började matchen i ett högt tempo och den nya mittfältskonstellationen med Irandust och Farnerud som offensiva pjäser hotade ett försvarsinriktat HBK. Dock kom inte Häcken tillräckligt nära Isak Pettersson i HBK-målet för att kunna sätta dit ett ledningsmål.

I takt med att Häcken inte nådde ända fram, kunde HBK lyfta upp spelet och jobba sig in matchen. Flertalet halvchanser skapades och via en omställning på kanten efter 35 minuters spel kom ledningsmålet när Fredrik Olsson slängde sig fram och stötte in bollen bakom Peter.
– Det kom som en kalldusch. Vi får inte betalt i början trots att vi skapar en hel del, sedan ebbar vårt spel ut, säger Mikael Stahre.

Häcken kunde dock replikera tämligen omgående och det via en vacker omställning. Alhassan Kamara fullbordade den fina kontringen i minut 41 med att sätta dit kvitteringen.
– Vi är bra i den omställningsfasen och turligt nog får vi en kvittering.

Lagen gick därmed till pausvila med 1–1 på resultattavlan och till den andra halvleken kom Häcken ut piggt där man jagade ett ledningsmål.  Det skulle inte heller dröja länge förrän hemmafansen fick jubla. I matchens 57e minut skapade Bollklubben en hörna, och efter lite flipperspel höll sig kapten Lindgren framme och klackade in ledningsmålet.

Matchbilden skulle sedan, för Häckens del likna den matchbild som uppstod i Sirus-matchen. Bortalaget tryckte på för kvittering och Häcken lyckades inte avgöra matchen, trots en hel den fina chanser att göra 3–1.

– Vi har ett offsidemål och Shkodran Maholli har ett friläge, men de sista minuterna är det hjärtat i halsgropen, säger Stahre och fortsätter:
– Halmstad är ett bra lag med många skickliga spelare och det var vi medvetna om, sen när vi inte orkar hålla ihop på slutet skapas det ett naturligt tryck från dom. Men jag tycker vi är lite bättre idag och har till slut marginalerna på vår sida.

I och med Bollklubbens seger klättrar laget upp på en tredjeplats i tabellen med 16 inspelade poäng. På söndag väntar ny match, när man tar sig an ännu en nykomling, AFC Eskilstuna.

Huvudpartner

Officiella branschpartners