Snöplig poängförlust mot Sirius

Efter den sköna derbysegern i tisdags väntade nykomlingen och tabelltvåan IK Sirius under fredagskvällen. Det såg länge ut att bli Häckens kväll, men en sen Sirius-kvittering förstörde festen.

Redan 10 minuter in i matchen snodde Daleho Irandust åt sig bollen utanför straffområdet, drev in och placerade snyggt in matchens första mål i det bortre hörnet. Irandust, som i veckan skrev på ett nytt långtidskontrakt, gjorde därmed sitt första allsvenska mål.

-Jättekul för honom. Hans form går uppåt och han har haft en bra säsong hittills. Han har fått förtroende och visat att han kan spela på en hög nivå i Allsvenskan, sa Mikael Stahre på presskonferensen efter matchen.

Häcken hade bra kontroll på första halvleken, men några fler mål blev det inte under första 45.-Vi börjar halvleken bra. Energifyllt och bra tryck i grejerna. Vi får matchen dit vi vill, även om Sirius får tag i bollen mer sista 10-15 minuterna, kommenterade Mikael Stahre.

Tidigt i andra halvlek kvitterade Sirius genom Moses Ogbu, men bara tre minuter därpå revs Egzon Binaku ner i straffområdet. Domare Eriksson pekade på straffpunkten och ”Crespo” Kamara förvaltade straffen på bästa sätt. Häcken såg ut att gå mot sin andra raka seger, men på stopptid fick Sirius snöpligt in 2-2 genom Christer Gustafsson.

– Det känns som en match där vi trampar luft. Få dagars återhämtning från matchen mot IFK Göteborg gjorde att vi inte hade full kraft hela vägen. Det här var ingen stor fotbollsmatch överhuvudtaget och poängtappet känns surt, men fyra poäng av sex möjliga den här veckan är godkänt, avslutade Mikael Stahre.

Nästa helg möter vi Kalmar FF borta och därefter väntar Halmstad BK på Bravida Arena 17 maj.

Huvudpartner

Officiella branschpartners