Storseger i derbyt

Det hade gått sex år sedan Bollklubben senast besegrade Göteborgskollegan, IFK Göteborg. Ikväll kan vi äntligen dra ett streck över den sviten. BK Häcken kammade hem samtliga poäng från kvällens tillställning – och som man gjorde det!. 4–0 skrevs segersiffrorna till, efter bland annat en målexplosion från Häcken under matchens första halvtimme.

Det fina spelet mot Örebro, men där målen saknades, skulle idag få en retroaktiv utdelning när vädret bjöd sin bästa sida i derbyt mot IFK Göteborg. Ett effektivt BK Häcken hade skaffat sig en 3–0-ledning efter bara 28 minuters spel.

– Vi får en bra start med 1–0 tidigt och det är en ledning som passar oss väldigt bra. Vi har en bra defensiv form och med våra typer som vi har på banan så är vi bra när vi får mycket yta. 2–0 passar ju oss väldigt bra och dessutom lyckades vi trycka dit 3–0. Olyckligt sedan att få en utvisning i matchens sista sekund, säger Mikael Stahre på presskonferensen efter matchen.

Ja, den fina halvleken skulle tyvärr – för Bollklubbens del – avslutas på ett mindre roligt sätt. Kapten Lindgren satsade hårt i en tackling och domare Strömbergsson valde att ta upp det röda kortet. Andra halvlek spelades således med en man kort.
– I den andra halvleken blev det väldigt tydligt vad vi skulle göra. Då var det bara försvar som gällde och vi gör det bra där vi lyckas stänga ner och hålla det väldigt kompakt, säger Stahre.

Trots en hel del boll för gästerna och några farliga chanser, där Peter Abrahamsson fick visa sig från sin bästa sida, så kunde BK Häcken hålla ut och när Paulinho kunde rulla in 4–0 med några minuter kvar att spela, var segern säkrad.
– Paulinho gör sin bästa match för säsongen. Vi ska vara ödmjuka och säga att vi har en del flyt när de har en  i ribban och stolpen, men vi har ett skickligt lag idag och en skicklig målvakt och är vassare för kvällen. Det här var BK Häckens kväll, säger Mikael Stahre.

Ja, det här var BK Häckens kväll och idag är det fullt godkänt att suga på den fina karamellen och ta till sig att Bollklubben besegrar derbyrivalen för första gången på sex år.
Imorgon är en ny dag och då laddar vi om batterierna inför Sirius hemma på fredag.

Huvudpartner

Officiella branschpartners