Tennissiffror när U21 vann

De som tog sig till Torslandavallen på måndagseftermiddagen för att titta på U21-matchen mellan BK Häcken och Malmö FF blev inte besvikna. Matchen bjöd på hela nio mål, där Häcken gick segrande ur kampen med 6–3.

Bollklubben hade en tuff uppgift framför sig när Malmö FF gästade Hisingen och Torslandavallen. Häcken hade efter förlusten i Borås halkat ner på en fjärdeplats och jagade revansch.

Serieledarna från Skåne ställde upp med ett ungt och talangfullt lag och matchen skulle få en offensiv betoning – redan från start.

Häcken gick under den första akten upp i en 3–0-ledning, där bland annat Chisom Egbuchulam stod för två fina mål.

– Det var många målchanser åt bägge håll i en jämn match som höll hög nivå. Offensivt är vi riktigt bra samtidigt som vi kämpar på bra defensivt där många unga killar gör det bra, säger Christian Lundström.

Den andra halvleken skulle inte bli sämre. Trots att Malmö FF reducerade per omgående i den andra halveken och skapade lite nerv i matchen, så var det inget snack om att Häcken skulle gå segrande ur kampen.

Shkodran Maholli satte 4–1 till Häcken och MFF hade en tung uppförsbacke. Visserligen reducerade Malmö återigen, men Shkodran visade klass genom att göra 5–2 med dryga kvarten kvar att spela.

– Vi har ledningen i matchen välförtjänt och sett till antal målchanser i matchen så speglade det resultatet bra, säger Lundström.

Publiken fick se ytterligare två mål under matchens slutskede. MFF reducerade ånyo med fem minuter kvar, innan Daleho Irandust punkterade den publikvänliga tillställningen med ett elegant 6–3-mål på stopptid.

Christian Lundström väljer efter matchen att lyfta fram Jonathan Rasheed i målet.

– Han gör en bra comeback idag och förtjänar beröm. Adam Andersson är också duktig som spelar i en ny position (högerback) och gör det väldigt bra. Även Chisom gör det bra idag med två fina mål, säger Lundström och fortsätter:

– Det var en kul match för publiken på Torslandavallen som hade fixat till ett bra arrangemang.

I och med segern mot serieledarna knappar Häcken in på toppen och är i allra högsta grad med i racet om topp 3-placeringarna. Nu väntar en månads uppehåll i U21-serien innan det är dags för Jönköping Södra på bortaplan den 21 juni.

BK Häcken – Malmö FF 6–3 (3–0)
Målskyttar: Chisom Egbuchulam 2, Shkodran Maholli 2, Adam Andersson, Daleho Irandust.

Huvudpartner

Officiella branschpartners