Tid för revansch

Det är dags för BK Häcken att ännu en gång ta emot Östersunds FK på Bravida Arena. För drygt två månader sedan skickade de ut oss ur Svenska Cupen – nu är det dags för revansch.

BK Häcken räckte inte ända fram i Svenska Cupen i år och fick i mars ge sig mot mästarna, Östersunds FK. Graham Potters mannar kan i och med titeln se fram emot Europaspel till sommaren. Men först, ska de återigen ta sig till Hisingen och Bravida Arena. Bollklubben har haft en bra träningsvecka där man förberett sig inför mötet med ÖFK.

– Vi har spelat många matcher, så man mår ju bra efter en hel vecka utan matcher. Man hinner med mycket i att återhämta sig och träna tufft och taktiskt. Träningsveckans fokus har bland annat varit att packa upp Östersundsmatchen och sätta den matchen i centrum och de detaljerna vi vill ha i den här matchen, säger tränare Mikael Stahre.

Med tanke på att Häcken ställdes mot morgondagens motståndare för så sent som två månader sedan, är det två lag som känner varandra väl. Trots förlusten senast så fanns det många positiva vinklar att ta med sig in i nästa kamp med ÖFK.

– Den matchen präglades av att vi kom i ett tidigt 0–2-underläge. Vi gör en helt okej prestation i den matchen och ska ha minst ett kryss efter full tid. Men det handlar om att vara effektiva och vi gjorde ett par misstag som de utnyttjade, säger Stahre och kommenterar samtidigt kvalitén på morgondagens motståndare:

– De är ett väldigt bra lag som är luriga att möta. De kan ändra i sin form och dessutom har de många skickliga spelare, vilket vi också har, säger Stahre.

Nyckeln till framgång imorgon blir enligt Stahre att använda smartheten – både i anfall och försvar.

– Självklart behöver vi också öka på effektiviteten i form av passningar framåt och avslut. Vi behöver vara ännu skarpare i de lägena, men samtidigt ska vi vara väldigt ödmjuka till att vi möter ett bra lag och måste försvara oss väl.

Till morgondagens match saknas Paulinho som har problem med en baksida lår. Alexander Faltsetas tränar numera för fullt, men är inte riktigt redo för match. I övrigt är det endast Jasmin Sudic som är indisponibel.

Matchtruppen:
Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Joel Andersson, Adam Andersson, Kari Arkivuo, Egzon Binaku, Emil Wahlström, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Mohammed Abubakari, Gustav Berggren, Erik Friberg, Nasiru Mohammed, Chisom Egbuchulam, Alexander Farnerud, Daleho Irandust, Alhassan Kamara, Shkodran Maholli

Motståndarna
Östersunds FK är som bekant Svenska Cupen-mästare. Efter semifinalsegern mot Häcken besegrade man på ett imponerande sätt IFK Norrköping i finalen hemma på Jämtkraft Arena. I Allsvenskan har man blandat och gett i inledningen av säsongen. Inför mötet med Häcken ligger lagetpå en sjundeplats. Lagets bästa poängplockare är britten Jamie Hopcutt, som ständigt är ett orosmoment hos motståndarna. I den senaste matchen besegrade ÖFK Kalmar FF hemmaplan och man ställde då upp enligt följande: (4–4–2) Keita, Edwards, Mensah, Pettersson, Somi, Bojanic, Nouri, Bachirou, Sema, Gero, Ghoddos.

Senaste resultaten mot Östersunds FK (Häckens siffror först)
18 mars 2017 Svenska Cupen: 1–3 (h)
28 aug 2016 Allsvenskan: 3–1 (h)
15 april 2016 Allsvenskan: 1–2 (b)
19 maj 2010 Svenska Cupen: 5–0 (b)

Huvudpartner

Officiella branschpartners