Tung förlust mot Östersund

Häcken skapade tillräckligt med målchanser för att göra både ett och två mål mot Östersund. Istället gjorde bortalaget, från straffpunkten, matchens enda mål och tog med samtliga poäng hem till Jämtland.

Häcken startade piggt och hade mycket boll under matchens inledning. Laget skulle dock bli tagna på sängen efter elva minuters spel. ÖFK tog vara på ett bolltapp på mittplan från Häcken och startade en snabb kontring. När blixtsnabbe Saman Ghoddos kom en-mot-en med kapten Lindgren föll anfallaren över Lindgrens utsträckta ben och domare Kaspar Sjöberg pekade på straffpunkten. Gästernas lagkapten, Brwa Nouri tog vara på straffen och dunkade in ledningsmålet för gästerna.

– Jag tycker att vi har bra kontroll i inledningen, sen får de straffsparken och målet. Målet gör dock att vi tappar vår struktur och mentala status för mycket. Det tar ett tag innan vi ruskar av oss chocken i att hamna i underläge, säger Mikael Stahre.

Hemmalaget skulle dock äta sig in i matchen och efter halva den första halvleken var gulsvart i allra högsta grad med i matchen. Efter 28 minuters spel dök en gyllene kvitteringschans upp men Daleho Irandust prickade ribban när han avslutade ett vackert Häcken-anfall.

Den andra halvleken blev en nervös tillställning för de 2749 åskådarna på Bravida Arena. Häcken gick för kvittering, vilket skapade ytor för omställningar för gästerna.

– Östersund spelar ett modernt 4-4-2 som i vissa fall blir 4-2-4 och det gör att deras omställningar blir väldigt farliga. De hade lägen att stänga matchen, samtidigt som vi har många fina chanser att kvittera.

De chanser som Stahre pratar om är inte minst Rasmus Lindgrens två ribbträffar. Den första, efter ett tungt distansskott utanför straffområdet. Den andra, efter en fint slagen frispark utanför straffområdet.

Stahre bytte in offensiva krafter i såväl Chisom Egbuchulam som Shkodran Maholli. BK Häcken hade utöver Rasmus ribbskott ytterligare ett par chanser för kvittering, men i dag ville bollen inte in.

– Vi är grymt besvikna över att vi förlorar, samtidigt gör vi det mot ett jättebra lag. Med flyt har vi en kvittering på slutet, men med mer oflyt har Östersund stängt den här matchen tidigare med deras målchanser.

Huvudpartner

Officiella branschpartners