Ackermann skriver A-lagskontrakt

BK Häcken kan stolt meddela att Kevin Ackermann i dag skrivit på ett 4,5-årskontrakt med klubben, till och med 2021. Kevin, född 2001, blir den första spelaren född på 2000-talet som lyfts upp till A-laget.

– Det känns otroligt bra och spännande. BK Häcken är en bra förening där man får möjligheten. En bra förening, med bra spelare och det ger bra möjligheter att utvecklas, säger Kevin Ackermann.

Den 16-årige mittfältaren kom till gulsvart från Angered MBIK inför årets säsong. Kevin har precis slutat nian och kommer till hösten att börja på fotbollsgymnasiet på Katrinelund. Han kommer att fortsätta att träna med U19-laget över Gothia Cup – där han kommer att delta med BK Häckens U17-lag i Gothia Cup Tipselit Trophy – och därefter går han över för att träna för fullt med A-laget.

– Jag tror att Kevin mår jättebra med oss och eftersom han är en talang som många klubbar varit ute efter är vi glada över att han vill vara i BK Häcken så länge. Vi är ödmjuka i det – att vi tilltalar bra, unga spelare, säger sportchef Sonny Karlsson.

Kevin Ackermann är lagkapten i U16-landslaget och är ännu en i raden av stortalanger som Bollklubben lyckats knyta till sig på långtidskontrakt. Tidigare i vår har Daleho Irandust och Egzon Binaku skrivit på kontrakt som sträcker sig över 2021, respektive 2020. Och i fjol förlängde kvartetten Joel Andersson, Adam Andersson, Gustav Berggren och Nasiru Mohammed sina kontrakt med klubben, alla över säsongen 2020.

– Vi tror på våra unga spelare och vill att de ska vara vår framtid – för vi är övertygade om att de är vår framtid. Vi vill ha den här mixen av unga talanger och äldre, erfarna spelare i truppen. Och med tur och skicklighet har vi lyckats få fram det här nya gänget nu. Vi har sålt Simon och Samuel Gustafson, Simon Sandberg, Leonard Zuta och Carlos Strandberg – och nu är det här nästa unga gäng som kommer, säger Sonny Karlsson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners