Ålborg kommer till Bravida

Med en vecka kvar till den allsvenska omstarten är det dags för Bollklubben att spänna musklerna och sättas på prov. Danska Ålborg kommer till Bravida Arena för en vänskapsmatch.

Hela truppen är, i och med Egzon Binakus hemkomst från U21-EM helt intakt. Tillsammans med Juhani Ojala och Kari Arkivuo, som har haft tätt matchande med det finska landslaget, återfanns de med sina lagkamrater på GPA på måndagsmorgonen.

– Det var ett gott välkomnande, man fick lite handskakningar idag under morgonen, det var kul att träffa killarna igen, säger Egzon Binaku som, trots uttåget i U21- EM, var glad att vara tillbaka.

En veckas slipande står framför dörren innan vi tar emot Hammarby IF på Bravida Arena den 3 juli. En del av förberedelserna väntar imorgon när Ålborg kommer till Hisingen för att träningsspela mot Bollklubben. Ålborg var laget man ställdes mot i den första matchen på försäsongen i vintras – då vann danskarna med 1–0.

– Det blir viktigt att visa att alla är i bra form, så gör vi en bra prestation och vinner matchen, säger Egzon.

Med tanke på att det är träningsmatch väljer Mikael Stahre att ta ut en stor trupp, där samtliga spelare räknas in – inklusive Paulinho som missade två matcher innan uppehållet på grund av skada. Egzon Binaku är sugen på att återigen dra på sig den gulsvarta tröjan efter några veckor i landslagsdressen.

– Vi ska försöka spela vårt spel, hålla oss friska så det inte blir några onödiga skador och så ska vi göra mål, säger 21-åringen.

Matchen börjar 17.00 på Bravida Arena och det är fri entré som gäller.

Glöm inte att köpa biljetter till mötet med Hammarby nästa måndag. Länk hittar ni här

Huvudpartner

Officiella branschpartners