Dags för U21-match i Jönköping

U21-EM i Polen går på högvarv, likaså förberedelserna inför midsommarafton. Mitt bland detta ska Bollklubben åka till Jönköping för match i U21-serien. Vid seger greppar Häcken återigen tag om slutspelsplatserna. 

Det var över en månad sedan Häcken spelade U21-match. Då besegrade man Malmö FF på hemmaplan. Nu är det dags för möte med Jönköpings Södra – en match som kommer passande i förberedelserna till den allsvenska omstarten.

– Vi åker dit med hela ledarstaben för att samtliga ska få en blick över de som spelar. Vi lämnar de spelare som spelat mycket under våren hemma och låter de som inte spelat så mycket det senaste få chansen – det är viktigt att alla får speltid, säger Teddy Olausson som har huvudansvaret över U21-laget på bortaplan.

BK Häcken väljer seriematch till trots, att se kampen som en träningsmatch. Dock har laget häng på topplagen och en slutspelsplats är målet för U21-laget när serien är färdigspelad efter sommaren.

– Det är förberedande inför Allsvenskan som är det primära där vi vill få in rätt spelare på rätt positioner och att unga spelare får utveckling. Sedan är det klart att vi siktar på att ligga i toppen, vi vill ju gå till slutspel, säger Teddy.

Eftersom U21-serien styrs av åldermässiga regler kommer en del unga spelare att åka med till Jönköping.

– Vi tar med oss en del U19-spelare, då det är viktigt för dom att få matchning och chansen att utvecklas, säger Teddy.

En av de yngre spelarna som får åka med till Jönköping är 16-årige Kevin Yacob, som under tisdagen blev uttagen till P17-landslagets samling på Bosön, 9-14 juli.

I matchtruppen hittar vi även Alexander Faltsetas som äntligen är tillgänglig för spel och kan göra sin första match i den gulsvarta tröjan sedan den 9 april.

Matchen mot Jönköpings Södra startar kl.18.00 på Stadsparksvallen (finns chans för ändring av plan) och det är fina förutsättningar för match mellan två spelande lag.

– De är ju i samma sits som oss och kommer säkert lufta en hel del A-lagsspelare. Det är ett spelande lag som likt oss vill spela trevlig fotboll, så det blir nog en bra match, säger Teddy slutligen.

Matchtruppen
Christoffer Källqvist, Robin Wallinder, Filip Trajanovski, Teodor Wålemark, Alexander Faltsetas, Kevin Yakob, Jakob Lindström, Albin Skoglund, Shkodran Maholli, Mirad Garza, Lucas Hedlund, Kevin Ackermann, Daleho Irandust, Chisom Egbuchulam, David Engström, Adam Andersson, Joel Mumbongo.

Huvudpartner

Officiella branschpartners