Gulsvart i nya U21-landslaget

Roland Nilsson har tagit ut två BK Häcken-spelare till det ”nya” U21-landslaget som samlas på Bosön nästa vecka. Det handlar om Joel Andersson och Gustav Berggren. 

Efter sommarens U21-mästerskap är det dags för en ny generation att bilda ett U21-lag och få vara med på en resa som förhoppningvis sträcker sig hela vägen till sommaren 2018 och EM i Italien. Roland Nilsson tar över efter Håkan Ericson och redan nu samlar han sin första trupp. Joel Andersson och Gustav Berggren fick beskeden att de var uttagna på lite olika sätt.

– Mikael Stahre kom fram till mig idag och sa grattis och jag undrade till vadå. Men sen fick jag höra det, det känns jättekul såklart, säger Gustav Berggren.

– Jag läste det via mejl igår kväll, det känns jättekul – som det alltid är med landslagsuttagningar, säger Joel Andersson.

Både Joel och Gustav hade mindre koll på att det ”nya” U21-laget skulle samlas i juni. Att deras semesterdagar blir något färre än de andra spelarnas i laget är inget som bekymrar killarna.

– Jag hade en resa bokad till Grekland på lördag, men pappa får ta den platsen. Jag var ju inställd på en lite miniförsäsong nu i juni, men att få komma iväg och spela fotboll är riktigt roligt, säger Joel.

– Semestern blir något kortare än planerat, men det är ju jättekul att få vara med på det här, säger Gustav.

Joel Andersson hade ett snack med nuvarande U21-tränaren, Håkan Ericson inför sommarens EM-slutspel och är redo att rycka in ifall någon av ordinarie spelare blir skadad.

– Jag och Håkan pratade igår innan uttagningen och jag vet om läget. Jag hade som mål att komma med där, men det är tuff konkurrens. Men nu hoppas jag att få komma med till varje uttagningen i det ”nya” laget istället och få spela EM om två år, säger Joel.

Killarna samlas i Stockholm måndag den 5 juni och lägret pågår på Bosön till den 8 juni.

Grattis killar och lycka till!

Huvudpartner

Officiella branschpartners