Egzon Binaku klar för U21-EM

Pa Konate blir inte spelklar till U21-EM, vilket betyder att Egzon Binaku tar en plats i truppen som åker till Polen som regerande mästare.

– Jag är otroligt glad och stolt över att få vara med, säger Egzon efter att ha fått beskedet.

När förbundskapten Håkan Ericson presenterade truppen till U21-EM fanns Egzon Binakus namn med, men utmärkt som backup, i fall Pa Konate inte skulle hinna tillbaka från sin lårskada. BK Häckens vänsterback skulle vara med på uppladdningslägret i Helsingborg och i genrepet mot Danmark på lördag, för att Malmö-försvararen skulle få maximalt med tid för att bli spelklar.

Men redan på tisdagen fick Egzon Binaku beskedet från Håkan Ericson att det blir en resa till Polen för att spela mästerskap i stället för att gå på semester.

– Ja, nu får vi hälsa Egzon välkommen in i truppen och som debutant här i U21, nu får han vara med och fightas om en plats. Ibland är det lite sena lösningar som kan bli succé och kanske kan det här bli det igen, säger Håkan Ericson till förbundets hemsida.

Vänsterbacken, med endast en U19-landskamp på meritlistan, ser förväntansfullt fram emot EM.

– Jag ska göra mitt bästa på träningarna och hoppas på att jag får speltid, säger Egzon.

Den 16 juni premiärspelar Sverige mot England. U21-EM avgörs 16–30 juni i Polen och förutom England, har Sverige värdnationen Polen (19 juni) och Slovakien (22 juni) i sin grupp.

Huvudpartner

Officiella branschpartners