Faltsetas målskytt i comebacken

U21-laget segrade på Stadsparksvallen när man på ett komfortabelt sätt besegrade J-södra med 3–0. Alexander Faltsetas var äntligen tillbaka i spel och öppnade dessutom målskyttet i den åttonde matchminuten. 

BK Häcken klättrar upp till en andraplats i U21-serien efter den stabila 3–0-segern. Insatsen och prestationen, där ingen föll ur ramen, beskriver Teddy Olausson som stabil och där J-Södra aldrig var riktigt nära.

– Vi gör en bra match och börjar matchen på ett bra sätt. Vi gör 1–0 redan efter åtta minuter när Faltsetas nickar in en fin hörna från Daleho Irandust. Sedan trycker vi och gör även 2–0 efter 26 minuter, säger Teddy Olausson.

2–0-målet kom från Adam Andersson, som hade vandrat upp på sin högerkant och avslutat distinkt i de bortre nätmaskorna.

– Han bryter en spelvändning och går iväg framåt väldigt fint. Det var en bra prestation, kul för Adam som även gör en bra match överlag.

Med en 2–0-ledning i paus gick Bollklubben ut till andra halvlek och fortsatte i samma tempo. J-södra spelade en fin fotboll och stod för en del bollinnehav, men bakåt var Häcken stabila och Krickan i målet behövde inte förta sig allt för mycket.

– Chisom (Egbuchulam) sätter 3–0 i 55e minuten och sedan missar vi en straff och har även en boll i ribban, så siffrorna är egentligen i underkant, säger Teddy.

Extra kul var det såklart att se Alexander Faltsetas på planen igen. Han gjorde sitt första framträdande i den gulsvarta tröjan sedan den 9 april. Att dessutom få komma med i målprotokollet blev kronan på verket.

– Det var ett fint hörnmål där jag kom före min bevakning och skallade in den. Huvudsaken var att kroppen höll och jag kände ingenting i knäet, det tar jag med mig. Det är ju detta man lever för – att få spela match och det skönt att vara igång igen, säger Alexander Faltsetas som spelade 75 minuter i comebacken och kände sig pigg.

I en jämn tabell, där fem lag har dragit ifrån, ligger Häcken nu på andraplats och nästa match i U21-serien är hemma mot Kalmar FF den 10 juli.

Huvudpartner

Officiella branschpartners