Förlust i Borås

BK Häcken gick på knäna när man skulle avsluta vårsäsongen på Borås Arena. Hemmalaget vann med 2–0, där Häckens anfallsspel inte gick att känna igen.

IF Elfsborg satte högsta fart och visade tidigt att det skulle bli en tuff match för Bollklubben. Anförda av Simon Lundevall på kanten hittade man gång på gång vägar fram till Peter Abrahamsson i Häckenmålet. 1–0 kom därför relativt tidigt i matchen och det efter en tilltrasslad situation. Häcken fick inte undan bollen efter en hörna. Istället kunde Simon Olsson få iväg ett skott som styrdes på Ojalas fot och ställde Peter i målet.

Elfsborg fortsatte att rada upp chanser där Peter fick visa från sin bästa sida flera gånger. Häckens bästa chans under den första halvleken hade Crespo när han nickade över på ett fint inlägg från Momo.

– Vi har en halvchans i början som skulle kunna bli en helchans. Istället släpper vi 1–0 tidigt och i den fasen vi är inne i nu, med ett tandlöst anfallsspel så blir det en kraftig uppförsbacke, säger Mikael Stahre.

Resultatet i paus innebar ett visst hopp för Häcken till den andra halvleken, men ett tidigt 2–0-mål för Elfsborg satte käppar i hjulet för Mikael Stahres mannar.

– Även om vi skapar lite tryck här och där så är vi långt ifrån att vinna och ta poäng idag. Hatten av för Elfsborg, säger Stahre och fortsätter:

– Man kan väl sammanfattningsvis säga att vi har varit i en offensivt dålig form i de senaste matcherna. Grundfundamentet är att vi kan ha spelare offensivt som slår ut sin motståndare och där är vi inte just nu, vi får ta fram slipstenen och vässa på det här, säger han.

Huvudpartner

Officiella branschpartners