Förlust mot Ålborg

Det blev ingen seger i genrepet inför omstarten av Allsvenskan. Det danska och mycket skickliga laget vann matchen med 2–1 på Bravida Arena. 

Det var också gästerna som började matchen piggast. Häcken gick inte att känna igen under den första halvleken och Peter Abrahamsson fick jobba rejält i målet. Det var därför inte allt för ologiskt att det var Ålborg som gjorde matchens första mål efter 28 minuters spel.

– Vi gör en väldigt svag första halvlek och är oorganiserade defensivt och slarvar offensivt. Vi uppträder utan pondus i kombination med att de är väldigt bra, säger Mikael Stahre.

Ålborg fortsatte efter sitt ledningsmål att styra spelet och gjorde även 2–0 tio minuter senare på ett vackert skott som skruvades in i de bortre nätmaskorna. Häcken repade efter detta mod och skapade liv i matchen med en viktig reducering precis innan halvtidsvilan. Alexander Farnerud dunkade fint in Joel Anderssons precisa inlägg. Målet gav Häcken energi till den andra halvleken.

– De var betydligt närmare fler mål och det var egentligen Peter i mål som räddade oss. På något sätt fick vi ett uppvaknande att vi inte kan uppträda som vi gjorde i första. Hade det varit seriematch hade jag varit vansinnig. I den andra halvleken gjorde vi ett mer gediget jobb och fick också fler chanser. När man summerar med den andra halvleken så blir det en godkänd insats, säger Mikael Stahre.

Den andra halvleken – som Stahre var betydligt mer belåten med – uppträdde Häcken piggare och hade flera lägen att kvittera danskarnas ledning. Farnerud var närmast efter att ha missat en straffspark. Bollen tog i ribban och studsade ner någon decimeter på fel sida om mållinjen.

I takt med att bägge lagen luftade flera spelare, drogs också tempot ner i den andra halvleken och den sista kvarten blev chansfattig. Häcken tätade till defensiven på ett bättre sätt och lyckades få fram några halvchanser. Men fler mål blev det inte på Bravida Arena denna soliga tisdagseftermiddag. Mikael Stahre fick en del svar på träningsmatchen som han nu tar med inför omstarten av Allsvenskan.

– Vi har ju pratat om att vässa till vår offensiv och att vi ska göra fler mål. Den här matchen blev lite uppvaknande att gör man inte jobbet och det som är bestämt, så får man ingenting. Och det hänger ihop, gör man jobbet så kan man spela offensiv fotboll. Men det har sett bra ut på träning, vi har vältränade och väldigt seriösa spelare, så jag är positiv, säger Stahre.

Huvudpartner

Officiella branschpartners