Gulsvart i den blågula U21-truppen

Egzon Binaku har tagit stora kliv under våren – nu belönas han med en plats som reserv i förbundskapten Håkan Ericsons trupp till U21-EM.

– Det är stort. Det är landslaget. En turnering, säger Egzon Binaku.

BK Häckens vänsterback är uttagen som reserv, i fall Pa Konate inte hinner tillbaka från sin lårskada. Egzon är med under uppladdningen i Helsingborg och först därefter får han besked om det blir en resa till Polen för att försvara titeln i U21-EM, eller om det blir semester.

– Oavsett vad som händer kommer det bli en rolig upplevelse. Man vill ju med så klart, men man hoppas ju samtidigt inte att någon är skadad.

Egzon har inte gjort någon U21-landskamp – och endast en U19-landskamp – men hans prestationer i Allsvenskan under våren har väckt Håkan Ericsons intresse. U21-förbundskaptenen var på plats på Bravida Arena och såg BK Häcken besegra Halmstad för två veckor sedan.

– Jag har aldrig tänkt på landslaget så. Men när Pa Konate blev skadad och så kom uttalandet från Håkan i Sportbladet… Då kände jag att jag kanske är lite närmare än jag tror. Jag har presterat i Allsvenskan när jag fått chansen. Jag har fått lite poäng här och där och då bygger man på självförtroendet.

Den 6 juni inleds uppladdningen i Helsingborg och den 16 juni premiärspelar Sverige mot England. U21-EM avgörs 16–30 juni i Polen och förutom England, har Sverige värdnationen Polen (19 juni) och Slovakien (22 juni) i sin grupp.

– Jag tror vi har goda möjligheter. Vi har ett bra lag, säger Egzon Binaku.

Den tidigare BK Häcken-spelaren Carlos Strandberg, tar också plats i truppen till U21-EM.

Huvudpartner

Officiella branschpartners