Jesper Ljung sammanfattar våren

Bollklubbens U19-lag har gått på sommarledigt som tillfälliga serieledare. På 13 spelade matcher har laget tagit åtta segrar och producerat 42 mål framåt – överlägset flest i serien.

– Vi började sådär, där vi efter premiären (seger mot Trelleborg 5–2) förlorade tre matcher på raken, men efter det är vi obesegrade, säger huvudtränare Jesper Ljung.

Det är av förklarliga skäl en nöjd tränare som sammanfattar U19-lagets vårsäsong. Ljung beskriver det som ett lag som ständigt har gått i rätt riktning, där bygget började tidigt i vintras och bit för bit har spelet förbättras samt blivit tryggare. Ett favoritskap har legat på Ljungs mannar och det är något som laget hanterat på ett föredömligt sätt.

– Jag är jättenöjd med att vi har vunnit mot de lag som vi på förhand ska vinna mot. Vi har hanterat det på ett väldigt bra sätt. Att åka och spela match som favoriter, att uppträda och agera som favoriter, säger Ljung och fortsätter:

– Som senast, då åkte vi ner till Lund som stora favoriter och vinner solklart med 6–0. Jag gillar den mentala skärpan som finns hos killarna där fokuset har varit att vi hela tiden ska vara på vår bästa nivå, det tror jag har varit till grund till de fina resultaten.

Att laget har producerat 42 mål framåt tyder på en offensiv styrka. Målen har dessutom haft en stor spridning bland lagets offensiva spelare och det är Jesper extra nöjd med.

– Vi är farliga framåt och det är kul att det inte bara hänger på enskilda spelare utan att det finns en kollektiv styrka i anfallsspelet. Kevin Yacob leder ju den interna skytteligan och ska såklart få beröm för det, sen har ju Kevin Ackermann gjort fina prestationer och belönats med ett A-lagskontrakt.

En del av spelarna samlas i början på juli för att förbereda sig på bästa sätt inför Gothia Cup. De äldre spelarna återsamlas lite senare och kan se fram emot en rafflande avslutning på U19 Allsvenskan södra, där plats 1 och 2 i tabellen innebär slutspel.

– Vi har som mål att vinna samtliga matcher och gör vi det så kommer vi att vara med där uppe. Sedan är viktigt att vi fortsätter som vi har gjort nu, där tabellen inte är det viktigaste. Vi ser till det lagmässiga och att lyfta fram individen. Det tycker jag att vi har prickat rätt med under våren och det gäller att fortsätta med det till hösten – att få ut det bästa ur varje spelare.

Vi tackar Jesper Ljung för pratstunden och önskar U19-laget lycka till i fortsättningen. Höstens första match sker nere i Trelleborg den 30 juli.

Kevin Yacob har i skrivande stund även blivit uttagen till P17-landslagets samling på Bosön, 9-14 juli. Grattis och lycka till!

Huvudpartner

Officiella branschpartners