Träningsmatch mot Ålborg 27 juni

Allsvenskan har uppehåll fram till den 3 juli, men Bollklubben är i full gång med träning och förberedelser inför omstarten. I tisdags återsamlades laget och utöver ett dygns familjeläger uppe i Bohuslän har laget tränat på i vanlig regi.

För att vara så förberedd som möjligt till omstarten av Allsvenskan kommer Häcken även att spela en träningsmatch tisdagen den 27 juni mot Ålborg BK.

– Det har varit en bra första träningsvecka. Det var lite rostigt i början, men idag såg det riktigt piggt ut, så kör vi på med tuffare träning och tydligare innehåll nästa vecka. Vi har en U21-match på onsdag (Jönköping Södra på bortaplan) som vi väljer att se som en träningsmatch, säger tränare Mikael Stahre.

Utöver U21-matchen kommer Bollklubben dessutom att möta Ålborg på Bravida Arena den 27 juni. Det danska laget är numera en bekant motståndare för Häcken.

– Vi åkte till dom i vintras och nu kommer de till oss. Vi vill helst inte möta något lag från serien och Superettan är dessutom igång. Efter att ha haft ett uppehåll på några veckor så vill vi ha dessa matcher där vi kan sätta grunderna igen och få in det fysiska. Träna är en sak men spela match är en annan. Vi tränar ju för att spela match, så enkelt är det, säger Stahre.

Matchen mot Ålborg kommer att spelas på Bravida Arena med matchstart 17.00 och givetvis är det FRI ENTRÈ. Samtidigt kan vi meddela att biljettsläppet till de tre kommande hemmamatcherna släpps nästa vecka. Håll utkik på vår hemsida för mer information.

Huvudpartner

Officiella branschpartners