Matchtruppen mot Elfsborg

BK Häcken åker till Borås i morgon kväll, för att stänga vårsäsongen mot Elfsborg. Bollklubben kommer från en förlustmatch mot Östersund, men tränare Mikael Stahre betonar vikten av att skaka av sig den prestationen och gå in i den här matchen med dess specifika förutsättningar.

– Det är väldigt viktigt att vi inte kopplar ihop föregående match med nästa. Vi ska göra en jävligt bra match i Borås, jobba hårt och sätta våra grunder, säger han.

Efter matchen väntar lite ledighet för spelarna, innan omstarten av Allsvenskan hemma mot Hammarby den 3 juli.

– När en match återstår av våren ska vi göra det vi gjort, sedan finns tid att titta på vad vi behöver addera till de 18 omgångarna som återstår, säger Mikael Stahre inför Elfsborgsmatchen.

Borås-laget har haft en målrik vår – både med gjorda och insläppta mål – men i de tre senaste omgångarna har de fått bättre balans i sitt lag och endast släppt in två mål.

– Elfsborg har fått igång det. De har ett väldigt offensivt lag och efter att Issam Jebali tog ett steg upp och spelar högre upp i banan är de ännu effektivare. Vi har stor respekt för motståndaren och deras skicklighet.

I BK Häcken är läget i spelartruppen detsamma som inför Östersundsmatchen i måndags – Paulinho, Alexander Faltsetas och Jasmin Sudic är otillgängliga på grund av skador.

Matchtruppen

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Joel Andersson, Adam Andersson, Kari Arkivuo, Egzon Binaku, Emil Wahlström, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Mohammed Abubakari, Gustav Berggren, Erik Friberg, Nasiru Mohammed, Chisom Egbuchulam, Alexander Farnerud, Daleho Irandust, Alhassan Kamara, Shkodran Maholli.

Motståndaren

Elfsborg ligger på en niondeplats i tabellen inför den tolfte omgången, två poäng bakom BK Häcken. Efter en svag säsongsinledning har laget två segrar och en oavgjord på sina tre senaste matcher. Boråsarna har gjort flest mål av alla i Allsvenskan 2017 – samtidigt har endast bottenlagen Kalmar FF och AFC Eskilstuna släppt in fler mål än vad Elfsborg gjort.

Senaste resultaten mot Elfsborg

7 augusti 2016: 4–2 (b).

3 april 2016: 2–1 (h).

25 oktober 2015: 5–2 (h).

12 juli 2015: 0–1 (b).

11 augusti 2014: 0–2 (h).

4 april 2014: 1–3 (b).

Huvudpartner

Officiella branschpartners