Berggren lånas ut till Varberg

Gustav Berggren lånas ut till Varberg Bois resten av säsongen. 19-åringen har spelat sju allsvenska matcher i år – tre från start – och för att få mer speltid ansluter mittfältaren nu till Superettan-laget.

– Vår konkurrenssituation på det centrala mittfältet gör att vi måste hjälpa Gustav att få mer speltid. Vi har nyss förlängt med honom och Gustav kommer att bli en viktig spelare för oss i framtiden – vi gör detta för hans utveckling, säger sportchef Sonny Karlsson.

BK Häcken och Gustav Berggren skrev ett nytt kontrakt i höstas, som sträcker sig över 2020.

Varberg Bois ligger på tolfte plats i Superettan, efter 14 spelade omgångar. 22 juli spelar laget sin nästa match, då Gustav Berggren kan göra sin debut hemma på Påskbergsvallen, mot Gefle.

Huvudpartner

Officiella branschpartners