BK Häcken lånar Ahmed Yasin

BK Häcken lånar Ahmed Yasin från AIK. Mittfältaren har skrivit på för Bollklubben säsongen ut och vi arbetar nu för att få honom spelklar så fort som möjligt.

– Vi har tittat efter en offensiv kant under en längre tid. Nu fick vi en möjlighet att kortsiktigt stärka laget med Yasin och det är en spelartyp som passar oss bra och som kan spela i flera offensiva positioner, säger sportchef Sonny Karlsson.

Ahmed Yasin kom till AIK från danska AGF Århus för 1,5 år sedan. I januari i år lånades 25-åringen ut till Muathier i Qatar. Nu ansluter han till Hisingen och gör sin första träning med laget på GPA redan i dag.

– Det känns jättebra. Jag har alltid tyckt att Häcken spelat fin fotboll och nu fick jag chansen och möjligheten att vara med på den här resan och det ska bli intressant. Först och främst vill jag lyfta laget och vara en stor vikt för laget. Samtidigt höja dem ännu högre i tabellen och göra bra ifrån mig, säger han.

Yasin är landslagsman för Irak och gjorde i fjol 18 matcher i Allsvenskan.

– Jag har inte fått ut det fulla av vad jag har att bevisa, jag hoppas att kunna få ut det nu med Stahre. Jag har hört mycket bra om honom, så det här ska bli riktigt kul, säger Ahmed Yasin.

Huvudpartner

Officiella branschpartners