Crespo borta åtta veckor

Alhassan Kamara har störts av sitt hopparknä under stora delar av våren, även om han kunde spela och under vårsäsongen var BK Häckens bästa målskytt med sina fem mål. Men besvären har blivit värre och anfallaren missade segermatchen mot Hammarby när Allsvenskan startade om efter uppehållet.

Nu har det medicinska teamet tagit beslut om att Crespo ska köra rehab under de närmaste åtta veckorna, för att förhoppningsvis komma till rätta med smärtan i knäet.

– Vi ger rehab en chans för att undvika operation. Vi följer det noggrant och hoppas att den här planen fungerar så att han snart är tillbaka på fotbollsplanen igen, säger sjukgymnast Patrik Ghazarian.

I Crespos frånvaro, startade Chisom Egbuchulam sin första allsvenska match i mötet med Hammarby. Även Shkodran Makolli, samt Paulinho – som spelade anfallare under sin första sejour i BK Häcken – är anfallsalternativ för tränare Mikael Stahre.

– Det ska bli otroligt intressant att se om våra andra anfallare kan ta chansen nu. Chisom har redan visat att han klarar av att axla ansvaret, säger sportchef Sonny Karlsson om anfallssituationen i truppen.

I matchen mot Hammarby utgick Joel Andersson skadad i första halvlek. Högerbacken fick en smäll på knäet och genomförde en magnetkameraundersökning under tisdagskvällen. Under onsdagen väntar vi svar om Joels status.

Huvudpartner

Officiella branschpartners