Delad pott på Bravida

Häcken kunde, trots ett stort spelövertag inte gå segrande ur matchen mot Örebro. Matchen slutade 1–1, där Ahmed Yasin nätade i sin hemmadebut och snabbe Kennedy Igboananike kvitterade för gästerna innan paus.

Med flera offensiva spelare borta för BK Häcken testade Mikael Stahre ett nytt recept till matchen mot Örebro SK. Egzon Binaku spelade till vänster på mittfältet, Daleho Irandust centralt i en släpande roll och Paulinho längst fram som spjutspets. Ahmed Yasin fick förtroendet till höger på mittfältet i sin första match på Bravida Arena i Häcken-tröjan.

Det var Bollklubben som startade bäst. Paulinho visade sig bli ett orosmoln för Örebroförsvaret och Ahmed Yasin fick mycket boll ute på sin högerkant. Det var också Yasin och Paulinho som låg bakom Häckens fina ledningsmål efter 13 minuters spel.  

Paulinho snodde åt sig bollen utanför Örebros straffområde och chippade elegant över gästernas backlinje till en fri Ahmed Yasin. Yasin gjorde inga misstag och distinkt placerade in ledningsmålet för Bollklubben.

Häcken fortsatte att spela bra anfallsfotboll och hade kontroll på tillställningarna. Dock var Örebro giftiga i omställningarna, där vindsnabbe Kennedy Igboananike höll Häckens backlinje sysselsatt. 

Det var också Igboananike som påpassligt skulle kvittera för gästerna minuterna innan halvtidsvilan. Efter en fin passning från Gerzic gled han förbi Emil Wahlström och chippade elegant bollen över Abrahamsson i målet.

Den andra halvleken startade likt den första – med mycket bollinnehav för hemmalaget. Laget spelade fin och rörlig anfallsfotboll, med fint kombinationsspel från Paulinho, Irandust och Yasin. 2–1-målet hängde i luften för hemmalaget, men trots många chanser blev det inga fler mål på Bravida denna afton. Lagen delade därmed på poängen och avståndet mellan lagen i tabellen på två poäng kvarstår.

–  Vi gör en ganska bra match. Tråkigt att vi inte vinner. Vi var besvikna när domaren blåste av, samtidigt var vi glada förra veckan när domaren blåste av mot Sirius. Vi följer matchplanen på ett bra sätt mot ett farligt Örebro. Vi hade stor respekt mot deras kanter och forwards, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Totalt sett tycker jag våra chanser ska räcka till tre poäng, men vi får ödmjukt jobba vidare.

BK Häckens poäng innebär att laget placerar sig på en åttondeplats på 25 inspelade poäng. På söndag väntar Hammarby i Stockholm.

Huvudpartner

Officiella branschpartners