Ett viktigt och glädjefyllt uppdrag

Sedan flera år tillbaka bedriver Bollklubben ett fadderskap där en spelare från vårt dam- respektive herrlag följer sitt lag under säsongen. För Rebecka Hagman och Peter Abrahamsson väntade glada och spralliga flickor, födda 2009, på deras besök.

– Förutom att det här är väldigt roligt så tror vi också att det är viktigt att barnen får träffa oss spelare och få ta del av det vi kan lära dem. Jag kommer själv ihåg när jag som ung fick träffa våra faddrar som vi såg så mycket upp till, säger Rebecka Hagman, det var säsongens höjdpunkt.

Fram till sommaruppehållet har Rebecka och Peter träffat laget två gånger och då varit aktiva i träningen men även sett flickorna i matchsammanhang. Tillsammans med tränarna planerar och utför de träningspasset. Efter sommaren väntar fler träffar.

–Det är både kul och intressant att se hur breddverksamheten fungerar. Idag tränar vi på två olika anläggningar och då ses vi inte så ofta. I mina tidigare föreningar hade vi en gemensam anläggning och då hade vi bättre koll på varandra, säger Peter Abrahamsson och fortsätter, därför känns det extra viktigt att vi ses genom fadderskapet.

–Att få komma ut till sitt lag föder också en stolthetskänsla, att få prata fotboll och att få dela den glädje och nyfikenhet de unga flickorna har är otroligt roligt och givande. Vi kommer alla från olika sammanhang men möts tillsammans i fotbollen på lika villkor, det är fantastiskt, säger Rebecka och får medhåll av Peter

–Jag tycker det är viktigt att vi, seniorspelare på dam och herrsidan, gör detta tillsammans. Det gör att vi kommer varandra närmare och det har vi alla stor nytta av, avslutar Peter

Nu väntar ett härligt sommarlov innan träningarna startar igen. Då kan vi vara säkra på att både Rebecka och Peter åter finns på plats.

Huvudpartner

Officiella branschpartners