Fortsatt obesegrade i elitklasserna

I klassen B15S är Bollklubben, genom dagens 1–0 seger mot Dalkurd FF,  fortsatt obesegrade och spelar en ren gruppfinal imorgon mot Hammarby IF.

– Ja, det var en riktigt tuff match. Vi var bollförande och skapade många målchanser men Dalkurd hade ett kompakt försvar och en fantastiskt duktig målvakt som räddade dem. Det vi tar med oss är att vi fortsätter gå runt på många spelare och jämfört med gårdagens startelva bytte vi på fyra positioner. Genom detta får många matchtempo och det krävs ett bra sådant om vi skall gå vidare i gruppen och totalt sett gör vi en ganska bra insats, säger Andrés Jimenez huvudtränare för laget.

Målskytt för Bollklubben i matchens absoluta slutskede blev Elias Lofti som därmed gjort mål i båda matcherna. Imorgon väntar en ren seriefinal mot Hammarby IF. Ett lag som Andrés höll som favoriter innan turneringen startade.

– Hammarby är bra men de måste vinna mot oss för att ta hem gruppsegern då vi har bättre målskillnad. Vi ser verkligen fram emot finalen och hoppas det kommer lika många för att titta på oss som i matchen mot Dalkurd, avslutar Andrés.

Matchen mot Hammarby blåses igång onsdag kl 12.10 på Grimbo 4.

För Bollklubbens lag i klassen B17E blev det en bra dag på Heden.

– Vi börjar matchen fantastiskt och vi har aldrig spelat bättre fotboll än vad vi gjorde under de första 15 minuterna idag! Offensivt var vi mycket bättre än igår och har en snabb bollcirkulation och ett mycket bra positionsspel i offensiven. Vi borde vunnit denna match med större marginalen men spelet gladde mig mycket och jag hoppas vi är lika starka imorgon då vi möter Elfsborg, säger Hristijan Cvetkovski huvudtränare för laget.

Eftersom IF Elfsborg tappade en 2–0 ledning till förlust med 2–3 mot Orsomars0 FC räcker det med en poäng för att vinna gruppen.

– Det blir mycket tufft men vi har ett bra lag och vi blir bättre och bättre i turneringen så vi har en god chans, säger Hristijan och kramar om sina spelare.

Matchen mot IF Elfsborg sparkas igång kl 13.10 och som vanligt är det Heden 4 som gäller

Vi ses imorgon!

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners