Häcken reser till Uppsala

För första gången i historien ska det spelas allsvensk fotboll mellan IK Sirius och BK Häcken i Uppsala. Den allsvenska nykomlingen har tagit landets första serie med storm och placerar sig för närvarande på en  fjärde plats. I Sirius återfinns numera Shkodran Maholli som tillbringade vintern och våren på Hisingen och BK Häcken.

Till matchen mot Sirius är Egzon Binaku  åter tillgänglig för spel efter avstängningen han ådrog sig efter matchen mot Malmö FF. I truppen saknas Erik Friberg.

– Erik har varit magsjuk och är inte fysiskt återhämtad för att spela allsvensk match, säger Mikael Stahre som presenterar matchtruppen enligt nedan,

Matchtruppen

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Kari Arkivuo, Adam Andersson, Joel Andersson, David Engström, Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Egzon Binaku, Daleho Irandust,Mohammed Abubakari, Alexanders Faltsetas, Jakob Lindström, Nasiru Mohammed, Ahmed Yasin, Chisom Egbuchulam, Alexander Farnerud och Paulinho.

Motståndarna
IK Sirius placerar sig på en fjärde plats inför mötet med Häcken på klassiska Studenternas IP. Klubben sålde den stora stjärnan, Kingsley Sarfo, tidigt i somras till Malmö FF och har som bekant fyllt på med Shkodran Maholli. Laget har under sommaren även gjort sig av med Dragan Kapcevic samt drabbats av en långtidsskada på Ante Björkebaum. På 15 spelade matcher han laget inkasserat 26 poäng och kommer senast från ett oavgjort resultat mot Malmö FF på bortaplan

Senaste möten mellan lagen (Häckens siffror först)
5  maj 2017: Allsvenskan 2–2 (h)
9 september 2008: Superettan 8–0 (h)*
22 maj 2008: Superettan 2–0 (b)
9 september 2007: Superettan 3–2 (b)
20 maj 2007: Superettan 2–0 (h)

*IK Sirius största förlust någonsin i tävlingssammanhang.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners