Inför J-Södra – BK Häcken

BK Häcken reser till Småland och till Jönköping för match mot Jönköpings Södra. Efter en veckas träningsförberedelser, där fotbollspassen har flyttats till Gothia Parks fina gräsplaner, har laget nu hämtat kraft för att återigen ta sig upp på vinnarspåret.

 

Till morgondagens match saknar BK Häcken Egzon Binaku och Erik Friberg som är avstängda. Sedan tidigare saknas även Alhassan Kamara och Jasmin Sudic som är skadade.

Matchtruppen kommer att uppdateras under morgondagen, då vi jobbar i sista stund för att få Ahmed Yasin spelklar.

 

Motståndarna
Jönköping Södra var nykomlingar i Allsvenskan i fjol och klarade sig på ett föredömligt sätt i den högsta ligan. I år har laget fått en godkänd start, men skuggas av lagen i den nedre regionen. Laget har på de inledande matcherna spelat in femton poäng, där man endast förlorat en match mer än Bollklubben. Årets J-Södra tränas av Jimmy Thelin och han har två spelare till sitt förfogande som har stått för tre mål hittills av årets allsvenska. Dzenis Kozica och Daryl Smylie.

Senaste möten med Jönköpings Södra
16 okt 2016, Allsvenskan, 1–1 (b)
18 maj 2016, Allsvenskan, 3–1 (h)
8 sep 2008, Superettan, 2–0 (b)
27 maj 2008, Superettan 0–0 (h)

Huvudpartner

Officiella branschpartners