”Matchförberedande för spel i A-laget”

När matcherna för vårt U21-lag åter sätter igång efter sommaruppehållet hittar vi Bollklubben på en tredjeplats i tabellen. I en mycket jämn tabell skiljer det endast fyra poäng mellan serieledande Halmstads BK och femte placerade IFK Göteborg. Vid eventuell vinst mot kvällens motståndare Kalmar FF går vi upp i serieledning.

I säsongspremiären mötte vi just Kalmar FF på ett blåsigt och kallt Gastens IP och kunde efter mycket slit vinna med 2-0 efter mål av Lucas Hedlund och Shkodran Maholli.

Ikväll, på Bravida Arena, hoppas vi på bättre väder och en välspelad match.

– Kvällens match är likt de andra i serien då det gäller vad vi vill åstadkomma. Resultatet är underställt prestationen. Vi förlorar hellre en match där vi gör saker helt rätt än att vinna utan att tillgodogjort oss taktik eller instruktioner på rätt sätt. Hela tanken med U21 är att det skall vara matchförberedande för A-laget. Då behöver vi utvecklas och skolas in i det taktiska tänkandet som bedrivs inom A-laget, säger Christian Lundström som leder laget under alla hemmamatcher.

Statusen för U21 har stärkts de senaste åren och strävan att få matcherna så lika de allsvenska dito gör att det ibland blir matcher som håller riktigt hög nivå.

– Vi har under säsongen spelat matcher där båda lagen skulle kunna mäta sig med lag i Superettan. Då blir det riktigt bra utbildning och steget till spel i Allsvenskan kortare. Men varje match är unik och det är svårt att veta vilket lag motståndarna ställer upp med. Ibland kan jag tycka att man borde ta bort begränsningen på fem överåriga i truppen. Fokus skall självklart vara på de unga spelarna men ibland uppstår behovet att matcha fler äldre spelare.

Chisom Egbuchulam är en av de spelare som haft stor nytta av spel i U21.

– Det är helt naturligt att det är en längre väg att gå om du kommer från en helt annan fotbollskultur. Det behövs tid att hitta rätt i det taktiska men även i miljön utanför planen då fungerar spel i U21 som en bra inskolning, avslutar Christian Lundström.

Varmt välkomna till Bravida Arena måndagen 10 juli. Vi blåser igång matchen kl 17.00 och som vanligt gäller fri entré!

Truppen;

Rasheed, A Andersson, Wahlström, Engström, Bosnic, Ackermann, Lindström, Skoglund, Hedlund, Garza, Mumbongo, Wallinder, Wålemark, Kornbakk, Kinali och Strengarn

Tabellen för Folksam U21 Allsvenskan Södra hittar du här .

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners