Matchtruppen mot Hammarby

Uppehållet är över och Allsvenskan är äntligen tillbaka. BK Häcken startar om på hemmaplan mot Hammarby och det är ett gulsvart lag som tagit vara på dagarna under uppehållet.

– Självklart har vi analyserat vårens matcher. Vad är vi bra på? Vad behöver vi skruva på? Vi har skruvat på lite saker för att göra fler mål, lite positioner och så, säger Mikael Stahre.

Tränaren tvingas klara sig utan Alhassan Kamara – anfallarens knäskada gör att han inte finns med i matchtruppen mot Hammarby.

– Crespo är vår bästa målskytt, klart det är ett avbräck att han saknas. Nu får andra spelare visa upp sig och ta den tröjan, säger Stahre.

I övrigt är läget i laget positivt. Långtidsskadade Jasmin Sudic är den enda spelaren, vid sidan av Crespo, som inte är tillgänglig. Alexander Faltsetas är tillbaka efter sin knäskada, som hållit honom borta från spel sedan hemmapremiären mot Djurgården.

Matchtruppen

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Egzon Binaku, Kari Arkivuo, Juhani Ojala, Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Joel Andersson, Adam Andersson, Paulinho, Daleho Irandust, Erik Friberg, Mohammed Abubakari, Alexander Faltsetas, Nasiru Mohammed, Chisom Egbuchulam, Alexander Farnerud, Shkodran Maholli.

Motståndaren

Hammarby avslutade vårsäsongen starkt med fem matcher utan förlust och ligger precis före BK Häcken i tabellen, med en poängs försprång. Hammarby har under uppehållet värvat mittfältaren Jeppe Andersen från Esbjerg, men dansken blir inte spelklar förrän 15 juli när transferfönstret öppnar. Dessutom står det klart att Johan Persson lämnar klubben.

Senaste resultaten mot Hammarby

22 september, 2016: 3–2 (b).

9 juli, 2016: 4–2 (h).

20 juli, 2015: 3–3 (h).

4 april, 2015: 0–2 (b).

Huvudpartner

Officiella branschpartners