Matchtruppen mot Malmö FF

BK Häcken står inför en tuff utmaning när de regerande mästarna kommer till Hisingen. Chisom Egbuchulam fick senast mot Hammarby spela från start för första gången i Allsvenskan. Han ser fram emot matchen och känner sig redo att ersätta “Crespo”.

– Det var en bra match senast. Vi tog tre poäng, vilket var viktigast. Det var också skönt för egen skull att kunna hjälpa laget med en assist, säger Chisom Egbuchulam som acklimatiserat sig väl på Hisingen sedan ankomsten i februari.

– Det var tufft i början med att komma till kylan, men nu när sommaren har kommit är allting bra. Jag gillar staden och under uppehållet har jag haft mycket tid att göra saker. Jag trivs bra.

I och med Alhassan Kamaras skada, som håller honom borta från spel i åtta veckor, finns det en plats att fylla längst fram. Senast mot Hammarby fick Chisom ansvaret att ersätta “Crespo”, och det är något han gärna gör igen när Malmö kommer på besök.

– Det är tråkigt med Crespos skada. Men vi har spelare som är bra och ska ersätta. Det är därför vi är ett lag, spelare finns där för att backa upp. Om jag får spela ska jag göra mitt bästa för att hjälpa laget till att ta tre poäng, säger Chisom och kommenterar motståndarna och de regerande mästarna Malmö:

– Jag har sett de under säsongen. Det är ett bra lag och vi ska ha respekt för Malmö, samtidigt är de inte ostoppbara och den känslan ska vi gå in med. Målet är att tre poäng.

Utöver Kamaras frånvaro är Joel Andersson borta och sedan tidigare Jasmin Sudic.

Mikael Stahre har tagit ut följande trupp till matchen mot Malmö FF.
Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Egzon Binaku, Juhani Ojala, Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, David Engström, Kari Arkivuo, Adam Andersson, Jakob Lindström, Nasiru Mohammed, Mohammed Abubakari, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Paulinho, Alexander Farnerud, Chisom Egbuchulam, Daleho Irandust.

Motståndarna
De regerande svenska mästarna har hittills av årets allsvenska visat att man blir att räkna med även i år. 30 inspelade poäng och endast en förlust imponerar. Nästa vecka väntar Champions League-kval mot FK Vardar från Makedonien. Årets upplaga av Malmö FF tränas av Magnus Pehrsson och han förfogar som vanligt över en stjärnfylld trupp. Lagkapten Markus Rosenberg är indisponibel på grund av skada och missar mötet med Häcken. Det gör även det senaste nyförvärvet från Sirius, Kingsley Sarfo, som ännu inte är spelklar. I den senaste matchen besegrade laget jumbon AFC Eskilstuna på hemmaplan med 3–2.

Senaste möten med Malmö FF
1 okt 2016, Allsvenskan, 2–4 (h)
5 maj 2016, Svenska Cupen 2–2 (6–5 e.s)
1 maj 2016, Allsvenskan, 0–3 (b)
22 aug 2015, Allsvenskan, 1–0 (h)
21 maj 2015, Allsvenskan, 3–0 (b)
13 sep 2014, Allsvenskan,  3–3 (h)
4 maj 2014, Allsvenskan, 2–1 (b)

Huvudpartner

Officiella branschpartners