Oavgjort mot Elfsborg

Det var ett BK Häcken med mycket allsvensk rutin som kom till spel i kvällens match mot IF Elfsborg i U21 serien på Bravida Arena. Åskådarna fick se en bra och tempofylld match som dock, trots flera fina chanser för bägge lagen, slutade mållös.

– Det var en bra U21 match mellan två jämna lag. Vi gör en okej match sett över 90 minuter, Elfsborg hade en period när de pressar på bra och har övertaget, men vi gör som lag en bra insats och jag tycker att vi är snäppet vassare och skapar flera bra chanser där vi ska göra mål. Säger tränare Christian Lundström när han summerar matchen.

Genom Paulinho, Nasiru Mohammed, Joel Mumbongo och Ali Youssef skapade Bollklubben flertalet chanser, men bollen ville tyvärr inte in.

Lundström tycker att alla spelare gör bra insatser idag, men lyfter fram Adam Anderssons andra halvlek som något extra.

-Adam gör en väldigt bra andra halvlek, han spelar precis så som vi vill att våra ytterbackar ska agera och följer flera gånger med bra i offensiven, vilket gör att vi kommer runt på kanterna och skapar flera bra chanser. Sedan är det alltid kul när de unga spelarna tar för sig och visar framfötterna. Idag hade vi en bra mix mellan unga spelare och rutinerade allsvenska spelare.

 

Efter dagens match ligger Häcken kvar på en andra plats i tabellen, tre poäng efter serieledaren Halmstads BK som dock har en match mer spelad. Nästa match i U21 serien spelas den 1 augusti, då väntar bortamatch mot Malmö FF.

 

Såhär startade Bollklubben i kvällens match: Jonathan Rasheed, Joel Andersson, Emil Wahlström, David Engström, Adam Andersson, Nasiru Mohammed, Erik Friberg, Kevin Ackermann, Ali Youssef, Joel Mumbongo, Paulinho.

Avbytare: Robin Wallinder, Teodor Wålemark, Mirad Garza, Rasmus Wendt, Emir Bosnic.

Huvudpartner

Officiella branschpartners