Örebro kommer på besök

Det var drygt tre veckor sedan BK Häcken spelade hemmamatch i Allsvenskan. Imorgon är det äntligen dags igen när Örebro SK kommer till Hisingen. 

BK Häcken kommer hem till Hisingen igen efter två raka bortamatcher. Laget har tagit fyra av sex möjliga poäng på den lilla bortaturnén, där den senaste matchen mot Sirius (2–2) var en stark krigarinsats, då laget drabbades av både skada och tidig utvisning.

Skadan på Alexander Farnerud visade sig i början av veckan vara såpass allvarlig att Farnerud missar resten av säsongen. Oerhört tungt för BK Häcken och inte minst, Farnerud själv. Vi önskar Alex en god rehabilitering och att vi får se honom på fotbollsplanen så snart som möjligt.

Statusen på de övriga skadorna är samma som tidigare. Jasmin Sudic och Alhassan Kamara fortsätter sin rehabilitering. Nasiru Mohammed missar matchen efter sin utvisning mot Sirius. Utvisningen renderade sedan i ytterligare två matchers avstängning, vilket betyder att ”Nas” även står över mötena med Hammarby och Sundsvall. Rasmus Lindgren är även han avstängd. Detta efter att noterats för tre gula kort.

Till matchen mot Örebro vill Mikael Stahre se ett rörligt och flexibelt Häcken med många spelare som fyller på.

– Vi hade en väldigt god känsla inför matchen mot Sirius, men där blev det väldigt förryckt i och med skadan på Alex och utvisningen som mer eller mindre skedde inom samma tidsram, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Det är svår match. Örebro har haft bra form, de startade väldigt bra och hade sedan en tuffare period men nu är de tillbaka igen. De ligger ungefär i samma skick som oss i en väldigt jämn liga. Vinner vi så är vi uppe i det översta skicket och vinner de, går de förbi oss. Örebro är ett offensivt väldigt bra lag, individuellt sätt. De har två centrala mittfältare och fyra spelare längst fram som är väldigt rörliga. Det är ett bra lag som vi får vara noga med, säger Stahre.

Matchtruppen
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Joel Andersson, Egzon Binaku, Kari Arkivuo, Juhani Ojala, David Engström, Emil Wahlström, Jakob Lindström, Erik Friberg, Mohammed Abubakari, Alexander Faltsetas, Ahmed Yasin, Paulinho, Daleho Irandust, Chisom Egbuchulam, Joel Mumbongo.

 

Motståndarna
Örebro gör sitt andra besök till västkusten på kort tid. Förra veckan spelade laget 2–2 mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Detta efter att laget varit underläge med 2–0 med tio minuter kvar. Tränare Alexander Axén förfogar över ett offensivt skickligt lag, där mycket fokus riktas mot Nahir Besara och Kennedy Igboananike. Även spelmotorn på mittfältet, Nordin Gerzic, får mycket förtroende och har under årets säsong varit en av lagets främsta spelare. Laget har inför mötet på Bravida spelat in 22 poäng och ligger därmed två poäng bakom Bollklubben. Av deras sex segrar i Allsvenskan har fem av dessa kommit på hemmaplan.

Senaste resultaten mot Örebro (Häckens siffror först)
26 april 2017 Allsvenskan 0–0 (b)
14 aug 2016 Allsvenskan 0–1 (h)
17 juli 2016 Allsvenskan 0–0 (b)
29 aug 2015 Allsvenskan 0–2 (b)
10 maj 2015 Allsvenskan 2–0 (h)

Huvudpartner

Officiella branschpartners