Stark inledning på Gothia Cup

Bollklubben vinner första matchen i klassen B15S mot GIF Sundsvall med klara 4-1 men det var en match med två ansikten.

– Vi gör en fantastisk första kvart där vi har ett bra tryck på motståndarna och lyckas göra tre mål. Därefter tappar vi energi och låter GIF Sundsvall komma in i matchen, säger Andrés Jimenez huvudtränare för laget.

GIF Sundsvall hade sju spelare med på utvecklingslägret i Halmstad nyligen så Andrés visste att laget hade kvalité.

– Vi tar med oss de tre poängen men vi måste jobba bättre framöver om vi skall ta oss vidare i denna jämna grupp. Vi tar också med oss att samtliga 18 spelare i truppen fick speltid och tillsammans gjorde vi en stabil insats men vi vet att vi kan bättre, avslutar Andrés.

Målskyttar, Elias Loft 2, Arigon Zekaj och Tobias Ekdahl

Nästa match för laget är tisdag kl 13.30 på Grimbo 4 då Dalkurd FF står för motståndet

I klassen B17E ställdes Bollklubben mot Orsomarso FC från Colombia. Colombianerna började starkast men Bollklubben åt sig så sakteliga in i matchen och kunde vaska fram ett par farliga chanser innan vi gick till pausvila med ställningen 0–0.

I den andra halvleken skapar vi ett tryck på Orsomarso som till sist leder till att Marcus Bärkroth från nära håll kan trycka in ledningsmålet. 1–0! Vi står emot Orsomarsos jakt på kvittering och när domaren blåser av matchen plockar vi hem tre poäng till Hisingen!

–Vi gör en bra laginsats och spelar ett kompakt försvarsspel över hela matchen och det är bra så här i den första matchen på turneringen. Sedan är det en härlig prestation av Rasmus Wendt som leder fram till Marcus Bärkroths mål, säger Hristijan Cvetkovski, huvudtränare U17.

– På slutet är vi pressade och där går Elvis Hodzic in och gör matchavgörande räddningar! En skön seger och en bra start på veckan!

Nästa match för laget är på tisdag då man möter Skonto FC från Lettland. Avspark kl 14.20 på Heden 4.

Huvudpartner

Officiella branschpartners