Tappert Häcken föll mot MFF

BK Häcken kämpade tappert mot de regerande svenska mästarna men fick se sig besegrade. Ett tidigt mål i den första halvleken från den forne Häcken-spelaren, Alexander Jeremejeff, blev matchens första och enda mål.

Det var fina förutsättningar på Bravida Arena denna soliga lördagskväll i juli. De regerande svenska mästarna och serieledarna kom till Hisingen. Häcken visade tidigt att man skulle ge motståndarna en match.

Dessvärre blev inledningen av matchen ryckig för Häckens del. Nasiru Mohammed fick en tuff smäll mot ansiktet och tvingades utgå efter att ha blivit omplåstrad i ansiktet.

”Sydd i ansiktet, ska vara okej mot Jönköping”, löd sjukgymnast Patrik Ghazarians rapport efter matchen.

– Vi möter ett väldigt bra lag som har en tydlig struktur på det defensiva och det offensiva. Vi försökte förbereda oss ganska brett på olika scenarion, men tyvärr blir det för ryckigt i och med skadan på Nasiru. Vi spelade med en man kort en period och då fick de mer boll, säger Mikael Stahre.

Strax efter skadan på Nasiru Mohammed fick Malmö FF ett tryck på Häckens defensiv. I matchminut 19 skulle Alexander Jeremejeff visa att “släkten är värst” när han distinkt avslutade utanför straffområdet med högerfoten – otagbart för Peter Abrahamsson.

– Vi spelar upp oss efter deras mål och bestämmer sedan till den andra halvleken att gå stegvis framåt och inte satsa huvudlöst. Vi saknar tyvärr det sista bettet framför mål och är inte tillräckligt heta. Sedan spelar Malmö av matchen på ett bra och kontrollerat sätt, säger Mikael Stahre.

Häcken jagade frenetiskt kvittering i den andra halvleken och närmast kom laget med chanser från Paulinho och Chisom Egbuchulam. Johan Wiland i gästernas mål hade dock inga bekymmer med skotten.

I slutskedet av matchen skulle det hetta till, där domare Johan Hamlin fick mycket att hålla reda på. Egzon Binaku fick syna det röda kortet efter att ha sprungit ikapp Andreas Christiansen och ruffat honom bakifrån. I diskussionerna efteråt åkte även Erik Friberg ut efter att ha fått sitt andra gula kort. Häcken spelade därmed övertidsminuterna med nio spelare.

– Jag är inte våldsamt missnöjd med prestationen men missnöjd med resultatet, säger Mikael Stahre slutligen.

Malmö höll undan och kan i och med segern inkassera ännu en trepoängare och befästa serieledningen. Häcken står kvar på 20 poäng och har Jönköping Södra nästa måndag på bortaplan att se fram emot.

Huvudpartner

Officiella branschpartners