Tre sköna poäng mot ”Bajen”

BK Häcken tog en viktig seger när Allsvenskan sparkade igång igen efter sommaruppehållet. Gästande Hammarby fick se sig besegrade med 2–0 efter att Alexander Farnerud och Paulinho noterats för Häckens mål.

Häcken började matchen dock försiktigt. Det var Hammarby som började bäst och hade mycket bollinnehav och skapade även några halvchanser genom ett par distansskott. Häckens anfallsspel var trubbigt inledningsvis och bollen slogs bort flera gånger under den första halvleken. Laget åt sig emellertid in i matchen och kunde lyfta upp positionerna.

– Hammarby hade ett visst tryck på oss i inledningen av matchen, men de skapade inte speciellt mycket. Det var några distansskott, men de var bättre än oss sedan tar vi över i slutet av första halvleken, säger Mikael Stahre.

Efter 37 minuters spel tvingades Häcken dessvärre till ett tidigt byte. Joel Andersson blockerade ett inlägg med foten, vilket ledde till en oturlig vridning av knäet. Det såg till en början illa ut, men Joel kunde kliva av för egen maskin. Egzon Binaku ersatte.

– Joel kommer att undersökas imorgon, men det såg inte allt för nedslaget ut, vi får se.

Den första halvleken på Bravida Arena såg ut att sluta mållös och Alexander Farneruds 1–0 i halvlekens sista minut kom lite som en blixt från klar himmel. Chisom Egbuchulam vandrade inåt i banan och lirkade fint in en passning till Farnerud. Alex lyfte på ett resolut och vackert sätt bollen över Kristinsson i Hammarbys mål. Ett viktigt mål och psykologiskt övertag precis innan halvtidsvilan.

– Vi tar över i slutet på första och får också det där målet, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Tidigare matcher har vi startat andra halvlek på ett sämre sätt, men idag startade vi bra. Hammarby ger oss möjligheter att skapa lägen och de spelar bort bollen. Vi får också ett tidigt mål i andra och det passar oss bra att spela vidare på det resultatet.

Det andra målet som Häcken fick tidigt i andra kom från straffpunkten. Paulinho hade rivits ner efter ett mönsteranfall från Bollklubben. Från straffpunkten var Paulinho iskall och dunkade in bollen högt bakom Kristinsson.

– Det passade oss bra att spela på resultatet sen. Vi är bra när vi kan spela på stor yta, där har vi kvalitéer. I grund och botten är det en stabil insats, säger Mikael Stahre.

Redan på lördag är det dags för ny match då kommer regerande mästarna, Malmö FF, till Bravida Arena. Ni köper era biljetter här.

Huvudpartner

Officiella branschpartners