Utslagna

Båda Bollklubbens lag i elitklasserna är utslagna. AIK respektive ASEC blev för svåra och Gothia Cup för 2017 är över…

 

Det var en tät och jämn match när Bollklubbens lag i klassen B15S mötte Helsingborgs IF i 1/8 final. I den första halvleken ägde skåningarna lite mer boll men utan att skapa några direkta farligheter. Bollklubben fick jaga mycket men i andra halvlek fick vi till en liten scenförändring.

– Vi drar upp tempot ganska rejält och får ordning på passningsspelet vilket gör att Helsingborg får jaga boll och det tar på krafterna i denna värme, säger Andrés Jimenez och fortsätter, vi har genom alla matcher sett till att alla har fått ordentligt med speltid och jag tror att det var avgörande idag. Vi hade helt enkelt mer ork och då är det underbart att få till ett mål i absoluta slutskedet av matchen.

I kvartsfinalen väntade AIK som i gruppspelet vann samtliga sina fyra matcher. Ett tufft motstånd. Allt för tufft visade det sig. Bollklubben tog ledningen med 1–0 men AIK kvitterade omedelbart för att sedan ta sig fram till en 4–1 ledning. Då såg det mörkt ut men killarna tog tag i spelet och gjorde två snabba mål och reducerade till 3–4. På slutet ligger man på men bollen vill inte in. Laget gör en mycket stark insats och med lite tur på slutet kunde vår resa fortsatt.

 

I klassen B17E ställdes vi mot NK KRSKO från Slovenien och det blev en tuff fysisk match där vår backlinje får jobba oerhört hårt när slovenerna slog mycket långt. Ett spel som inte passar oss men vi kan ändå ta ledningen i matchen men slovenerna kvitterar och det målet tar matchen till straffar. Vi har nerverna under kontroll och vinner med totalt 7–6 och tar oss vidare till kvartsfinal där ASEC från Elfenbenskusten väntade.

ASEC är ett mycket bra lag men Bollklubben står emot och genomför en taktiskt bra match som efter full tid slutar 0–0 och återigen avgörs allt på straffsparkar. Denna gång går det inte lika bra som i matchen tidigare och med resultatet 6–7 är vi ute ur Gothia Cup 2017.

Laget har gjort en riktigt bra turnering där man vunnit sin grupp och nu åker ur i A-slutspelets kvartsfinal.

Vi tackar för underhållningen!

Huvudpartner

Officiella branschpartners