Välförtjänt seger för U21

Bollklubben vinner matchen mot Kalmar FF med bekväma 4-0 efter ledning med 1-0 i halvlek och går därmed upp i serieledning.

Ett laddat BK Häcken tar tämligen omgående hand om taktpinnen i matchen mot Kalmar FF och det skapas flera farliga chanser där Albin Skoglunds skott smeker fel sida stolpen medan Lucas Hedlunds skott tar klockrent i den samma.

Vi äger mycket boll och kontrollerar spelet så när Joel Mumbongo, i den 43:e matchminuten, vinner boll på mittplan och avancerar framåt för att behärskat placera bollen intill stolpen går vi till halvleksvila med en välförtjänt 1-0 ledning.

Andra halvlek är inte gammal då Kevin Ackermann tar sig fram på vänsterkanten men rivs ner och på den efterföljande frisparken, slagen av Albin Skoglund, nickar en ohotad Emil Wahlström in 2-0!

Nu följer en bra period och efter ett snyggt inspel från Albin Skoglund träffar Lucas Hedlund återigen stolpen. I den 23:e minuten kommer matchen snyggaste mål då Joel Mumbongo serveras ett perfekt avvägt inspel signerat Kevin Ackermann och fri med målvakten gör Joel inga misstag utan placerar snyggt in 3-0!

Nu är det bara bollklubben för hela slanten och när inbytte Teo Wålemark hittar Albin Skoglund med ett perfekt inlägg är 4-0 ett faktum.

– Vi gör en ganska bra match där flera spelare som utmärker sig och bland dem hittar vi Albin Skoglund, David Engström, Emil Wahlström, Jakob Lindström. Kevin Ackermann tar för sig ordentligt och Joel Mumbongo gör två riktigt bra mål, säger Christian Lundström och fortsätter, det finns ändå en del att jobba på. Vi blir lite för bekväma i ledningen och då blir passningsspelet lidande. Men totalt sett skall vi vara nöjda ändå.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners