Yasin hjälte i debuten

Det var en tät och chansfattig tillställning som spelades i Jönköping på måndagskvällen. Matchen såg ut att sluta mållöst, men då dök han upp – vårt nyförvärv, Ahmed Yasin. Med ett fint vänsterskott i matchens 78e minut fastställde han slutresultatet och segern till BK Häcken. 

BK Häcken kom till spel mot Jönköping Södra i hopp om att återigen hamna på vinnarspåret efter förlusten mot Malmö. Motståndarna, som inte hade vunnit på sju matcher, jagade även de en efterlängtad seger.

Matchen började tillknäppt, där försvaren hos bägge lagen inte blottade sig det minsta. J-Södra var det laget som skaffade sig en liten fördel tack vare mer bollinnehav, men några farligheter kunde inte rapporteras. J-Södra hittade emellertid nätmaskorna efter kvarten, men blåstes korrekt av för offside.

Efter 21 minuters spel fick vår kapten, Rasmus Lindgren, dessvärre lämna plan. En smäll mot huvudet efter en nickduell tog såpass illa att Lindgren inte kunde fortsätta. Emil Wahlström ersatte.

Ju längre matchen led, desto mer troligt var det att Häcken återigen skulle lämna planen med 0–0-resultat. Mikael Stahre testade att ge nyförvärvet, Ahmed Yasin speltid efter 65 minuters spel. Han ersatte Chisom Egbuchulam.

Häcken blev betydligt bättre i anfallsdelen i den andra halvleken och framförallt efter bytet. Farnerud hade skottläge, Paulinho likaså (skott i stolpen). När matchklockan hade nått fram till 78 minuters spel skapade Häcken en chans från tomma intet. Joel Andersson slog iväg en lång lira mot J-Södras mål. Bollen landade vid Yasins fötter, som på ett imponerade sätt klippte till direkt med vänsterfoten. Skottet lurade sig in under Cajtoft och in i mål. Ett förlösande och viktigt mål.

Yasins mål visade sig sedan bli matchens enda och J-Södra kom aldrig nära en kvittering, trots en viss anstormning på slutet. Men en solid försvarsinsats från Häckens sida betydde att Bollklubben kunde åka hem med tre poäng.

– En viktigt seger. Vi hamnade i obalans i första och återigen tvingades vi till ett byte på grund av skada. Rasmus verkar må bättre (efter slutsignal). Bättre helhet och energi i andra halvlek och kul att Yasin fick avgöra i sin debut, säger Mikael Stahre.

Nästa match väntar redan på lördag. Då åker BK Häcken till Uppsala och match mot IK Sirius.

Huvudpartner

Officiella branschpartners