Bra start i slutspelet

Det blev en bra start för vårt U21-lag i slutspelet då Djurgårdens IF besegrades hemma på Bravida Arena med 3–2 efter 1–1 i halvlek.

– Djurgården spelar väldigt fysiskt och vi har en del problem med det i den första halvleken, säger Jesper Ljung som tillsammans med Christian Lundström ledde laget, vi kom inte fram på det sätt vi önskade.

Ändå är det Bollklubben som kan räkna in ett flertal chanser med den gemensamma nämnaren att framspelaren var Mathias Ranégie. Redan efter tio minuter nickar Ranégie fram bollen till Chisom som tar en lång löpning och till sist hamnar fri med Djurgårdsmålvakten men han får bollen för lång ifrån sig och chansen rinner ut i sanden.  Därefter är det Lucas Hedlunds tur att bli frispelad men avslutet tar rakt på målvakten.

Djurgården äger en del boll men kommer inte till några direkta farligheter förrän Badji får bollen centralt i straffområdet och behärskat kan lägga in bollen intill stolpen.

Repliken låter inte vänta på sig utan Bollklubben tar sig fram på vänsterkanten där Chisom snurrar upp Djurgårdsförsvaret och snyggt serverar en fristående Mervan Celik som enkelt nickar in sitt första mål i Häcken tröjan.

Vi går till halvleksvila med 1–1.

I andra halvlek tar vi tag i taktpinnen omgående och vi får ordentlig fart och kan på kort tid vända matchen genom två snabba mål. Teodor Wålemark nickar in 2–1 på hörna och matchens delikatess kommer strax därefter då Adam Andersson lyfter in bollen som Mathias Ranégie kommer högst på och elegant nickar in 3–1 bollen. Vi äger matchen och när Badji senare blir utvisad och Djurgården spelar med en man kort tror vi alla att matchen är vunnen.

– Det är väldigt onödigt att släppa in dem i matchen vid det läget. De får ett reduceringsmål och då blir det lite virrigt hos oss. Då kliver Jonathan Rasheed fram i målet och avgör matchen för oss och det var verkligen skönt. Sammanfattningsvis gör vi en bra match, vi gör tre snygga nickmål och vi kryddar detta med ett mycket bra målvaktsspel. Det känns bra, summerar Jesper Ljung dagens match som ger oss en bra start på slutspelet.

Nästa match för U21 är den 5 september då vi möter Halmstads BK på bortaplan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners