Celik och Ranégie till BK Häcken

BK Häcken har gjort klart med två nyförvärv. Mervan Celik och Mathias Ranégie ansluter till Bollklubben och gör sin första träning med klubben imorgon (lördag). 

Vi kan idag stolt meddela att Mervan Celik och Mathias Ranégie ansluter till BK Häcken. Båda har representerat Bollklubben tidigare och är välbekanta ansikten på Hisingen. I Mervan Celiks fall handlar det om ett kontrakt på 3,5 år, medan Mathias Ranégie skriver på för säsongen ut.

Sportchef Sonny Karlsson om Mervan Celik:
– Det är maximal utdelning när kan man plocka hem en gammal ungdomsspelare och Hisingspojk i Mervan Celik. Han är uppfostrad i Warta och spelade senare hos oss. Mervans sejour i Gais gjorde att han kom iväg och fick en skaplig utlandskarriär. Vi är glada att kunna skriva på ett kontrakt med honom.

Mervan Celik:
– Det känns mycket bra. Häcken är en klubb med ambitioner och jag är en människa som vill ta mig framåt. Det är bra för mig att fortsätta utvecklingen här och på sikt vinna SM-guld.

Mervan ansluter som fri transfer från turkiska klubben Akhisarspor.

Sonny Karlsson om Mathias Ranégie:
– Mathias skriver på för året ut till att börja med. Man vet aldrig när det gäller ”Ragge”. Vi har haft honom förut och vi vet vad han kan. Han är här för att hjälpa oss i och med skadorna vi haft och vi är glada att vi kan få hit honom och göra honom färdig för spel.

– Vi är rätt så nöjda med fönstret. I och med skadorna så har vi fått kortsiktig hjälp av Ahmed Yasin och Ranégie och även en långsiktig lösning i Mervan. En kille som vi jagat ett par gånger längs hans karriär. Det är ju ingen som kan förutse att Farnerud och Kamara ska gå sönder när man kör igång, så lite av lösningarna är kortsiktiga, men återigen, man vet aldrig, lösningarna kan bli långsiktiga också, säger Sonny Karlsson.

Ranégie har varit klubblös sedan juni månad och var under våren utlånad till Udinese från Watford. Ifjol representerade han Djurgårdens IF där han gjorde sex mål på 25 matcher.

Båda finns med och tränar imorgon (lördag) och är spelklara till nästa söndags derby mot IFK Göteborg. I Mervan Celiks fall, kan det, om pappersarbetet går snabbt, bli aktuellt för spel redan på måndag mot Sundsvall.

Varmt välkomna till BK Häcken, Mervan Celik och Mathias Ranégie.

Huvudpartner

Officiella branschpartners