Dags för Svenska Cupen

Svenska Cupen har kommit fram till omgång 2 och det är dags för BK Häcken att kliva in i turneringen. Division 4-laget, Kvibille BK står på andra sidan och det är en stark 18-mannatrupp som åker ner till Kvibille och tar sig an ortens stolthet. 

BK Häcken har, på senare år, en vana av att gå långt i Svenska Cupen. Cupguld 2016 och semifinal 2017 visar på att Bollklubben tar turneringen på allvar och i år är inget undantag. Svenska Cupen brukar ju beskrivas som ”den kortaste vägen till Europa”.

Mikael Stahre ger sin syn på Svenska Cupen och morgondagens motstånd:

– Vi tycker att cup-upplägget är alldeles utmärkt och det är klart att vi inte ska slarva bort möjligheten till att spela ett gruppspel.
– Man tar reda på lite information (Om Kvibille). Det är ett lag som är i övre skiktet av sin tabell, men om man ska vara riktigt ärlig så är det vi som ska vara professionella och skärpta i en sådan här match.

Kvibille BK placerar sig för närvarande på en andraplats i division 4 Halland. I fredags mötte laget toppkonkurrenten, BK Astrio på hemmaplan och spelade 1–1. I truppen finns ett namn som sticker ut och det är Alexander Bornhager, med meriter från spel i Superettan och Falkenbergs FF.

Mikael Stahre väljer att ta ut en stark 18-mannatrupp till matchen. Mathias Ranégie och Mervan Celik finns med i truppen, där den sistnämnda därmed är aktuell för tävlingsdebut i Häckentröjan.

Matchtruppen
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Mohammed Abubakari, Ahmed Yasin, Mervan Celik, Alexander Faltsetas, Jakob Lindström, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Chisom Egbuchulam, Kevin Ackermann, Erik Friberg, Mathias Ranégie, Lucas Hedlund.

Matchen kommer att spelas på idylliska Björkevi IP i Kvibille med matchstart kl. 18.00. Biljetter till matchen köps på plats och kostar 100 kr.

Huvudpartner

Officiella branschpartners