Delat pott på Gamla Ullevi

BK Häcken och IFK Göteborg delade broderligt på poängen. Nasiru Mohammed, som var tillbaka från avstängning, blev Häckens målskytt när han i den 32a matchminuten, påpassligt nickade in kvitteringen. “Nas” mål blev även matchens sista i en kamp som slutade 1–1. 

BK Häcken hade tagit med sig solen när man åkte över älven för match mot lokalrivalen IFK Göteborg. Matchen inleddes på ett intensivt sätt, där lagen turades om i att anfalla. BK Häcken, som för dagen, startade med tre centrala mittbackar, gjorde det svårt för IFK Göteborg att skapa några heta målchanser.

– Vi tryckte in en till mittback (Faltsetas) och tar bort ganska mycket av deras styrkor. Vi kände att vi ville ha mer folk inne i boxen och jag tycker vi gör det helt okej, säger Mikael Stahre.

Anfallsmässigt satsade Stahre på Paulinho som spjutspets, med Nasiru Mohammed och Ahmed Yasin på varsina kanter. Detta visade sig vara ett bra recept, då “Palle”, “Nas” och Yasin ständigt var ett hot för IFK Göteborgs backlinje.

Det var emellertid hemmalaget som skulle ta ledningen innan matchklockan hade nått 30 minuter. Sebastian Eriksson fångade upp en rensning från Ojala och pangade till med vänsterdojan. Skottet smet precis förbi Peter Abrahamssons vänstra stolpe och in i mål.

Häcken svarade dock bra på IFKs ledningsmål. Laget lyfte upp spelet och kvitteringen kom relativt snabbt. Efter ett mindre flipperspel inne i “Blåvitts” straffområde dök bollen fram till Nasiru Mohammed som påpassligt, men skickligt, hann före Pontus Dahlberg i IFK-målet och nickade in kvitteringen framför Getingarna bakom målet.

Den andra halvleken startade med ett piggt IFK Göteborg i frammarsch. Laget ägde bollen, men hade, mycket tack vare Häckens stabila försvarsspel, svårt att hitta några målchanser.

Häcken spelade upp sig och ju längre matchen led, desto närmare kom Häcken ett ledningsmål. Paulinho, Nasiru Mohammed och Ahmed Yasin hotade, men närmare än ett par distansskott och halvchanser kom inte Häcken.

– Jag kan inte säga att jag är missnöjd med en poäng mot ett bra IFK Göteborg. Totalt sett är det en jämn match, har vi flyt så vinner vi, har vi oflyt så förlorar vi, säger Mikael Stahre om poängen på Gamla Ullevi.

Matchen slutade 1–1 och lokalrivalerna delar därmed på poängen. Häcken ligger med 32 inspelade poäng på en sjätteplats, med IFK Göteborg precis bakom sig, på 29 inspelade poäng.

Nästa söndag tar vi emot J-Södra hemma på Bravida Arena, men innan dess ska Bollklubben åka ner till Halland och Kvibille för match i Svenska Cupen mot ortens stolthet.

Huvudpartner

Officiella branschpartners