Inför: BK Häcken – GIF Sundsvall

BK Häcken, med ett gott självförtroende efter segern i Stockholm förra veckan, tar imorgon emot GIF Sundsvall på Bravida Arena. 

Efter den, minst sagt, sköna segern på Tele2 förra söndagen har det hänt mycket i och kring Bollklubben. U21-laget började veckan med att säkra en slutspelsplats via 1–0 mot lokalrivalen, IFK Göteborg. Några dagar senare stod det klart vi kunde välkomna tillbaka två spelare till klubben i Mervan Celik och Mathias Ranégie. Mervan och Mathias är tillbaka i BK Häcken efter flera års spel i Sverige och utomlands.

Inför mötet med GIF Sundsvall på måndagskvällen, placerar sig BK Häcken på en sjundeplats i en jämn allsvensk tabell. En seger skulle innebära toppkänning, medan en förlust kan innebära några hack neråt i tabellen.

I våras besegrade BK Häcken morgondagens motstånd med 2–1 på bortaplan. Alexander Farnerud och Alhassan Kamara gjorde då våra mål.

Mikael Stahre, som för första gången i Allsvenskan, kommer att få se matchen från läktarhåll, ger sin syn på morgondagens motståndare – som för närvarande placerar sig på en negativ kvalplats:

– De spelar med ganska många spelare på rätt sida boll i försvarsspelet och med en fembackslinje. De är väldigt kompakta. De vill spela fotboll och bygga upp det och är tunga på fasta situationer. De har haft många spelare i rotation, framförallt offensivt (sen senaste mötet). Men det finns mer likheter än avvikelser, men nu är det ny match med nya förutsättningar. Vi är grymt sugna på att spela på hemmabana igen och ta tre poäng, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Jag har varit avvisad en gång i division 1 för tio år sedan. Annars har jag aldrig blivit det, varken utomlands eller Allsvenskan. Så det blir en ny erfarenhet för mig. Samtidigt så är alla förberedelser exakt densamma, så jag har egentligen inte reflekterat över det ännu. (om att se matchen från läktaren).

Matchtruppen
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Joel Andersson, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Kari Arkivuo, Adam Andersson, Emil Wahlström, Jakob Lindström, Ahmed Yasin, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Daleho Irandust, Kevin Ackermann, Chisom Egbuchulam, Lucas Hedlund, Paulinho, Mohammed Abubakari.

 

Senaste resultaten mot GIF Sundsvall (Häckens siffror först)
16 april 2017, Allsvenskan: 2–1 (b)
26 sep 2016, Allsvenskan: 0–0 (b)
24 april 2016, Allsvenskan: 0–1 (h)
19 okt 2015, Allsvenskan: 3–1 (h)
13 april 2015, Allsvenskan: 1–1 (b)

Huvudpartner

Officiella branschpartners