Till gruppspel i cupen efter målfest

2–0 efter tre minuter, 3–0 efter en kvart och när cupmatchen mot Kvibille summerades, stod det 9–1 till BK Häcken på resultattavlan.

– Vi behövde inte belasta oss för mycket och fick en enkel seger, säger Mikael Stahre.

Det skulle bli en stormatch för division 4-laget Kvibille BK, när BK Häcken kom på besök, men gästerna var ofina nog att ta död på spänningen redan i matchinledningen. I den andra minuten satte Mathias Ranégie 1–0 från straffpunkten – anfallarens första mål, i den första starten, sedan återkomsten till klubben – och redan minuten senare ökade Adam Andersson på till 2–0.

Efter en kvart hade Chisom Egbuchulam gjort 3–0, innan hemmalaget kunde glädjas åt ett reduceringsmål, via Daniel Gunnarsson på straff.

3–1 i paus, blev till 9–1 efter 90 minuter, sedan Bollklubben växlat upp en nivå i andra halvlek.

Båda våra nyförvärv, Mathias Ranégie och Mervan Celik, startade matchen och tvåmålskytten Ranégie spelade 90 minuter medan Celik ersattes av Lucas Hedlund med kvarten kvar att spela.

– Det var viktiga minuter för våra nyförvärv, det var längesen de spelade. Även om det var mot motstånd på en lägre nivå, så var det en tävlingsmatch, säger Mikael Stahre och tillägger:

– Roligt också att Lucas kommer in och gör mål. Lucas har en egenskap att göra poäng och det är en väldigt bra egenskap att ha. Han har gjort ganska många poäng i U21 och nu får han göra mål här i dag.

Chisom Egbuchulam summerade kvällen som hattrick-målskytt, Adam Andersson och Mathias Ranégie gjorde två mål var och inhoppande Rasmus Lindgren och Lucas Hedlund satte varsitt mål.

– Jag tycker att Chisom kom loss i andra halvlek, vi utnyttjade honom på ett bättre sätt då. Och jag måste credda Rasmus Lindgren som kommer in i andra halvlek och gör det fantastiskt bra. Även om det är division 4-motstånd så går han in och gör varenda grej med kvalitet under de 45 minuterna, säger Mikael Stahre.

Det var en nöjd BK Häcken-tränare som satte sig i bussen hem till Hisingen igen.

– Ett trevligt arrangemang med fin arena och plan och ganska mycket folk. Det känns oerhört bra, nu är vi i gruppspelet. Nu lägger vi all kraft på att vinna matchen på söndag och sedan har vi uppehållet (för VM-kval) där vi får hämta lite energi.

På söndag kommer Jönköpings Södra på besök till Bravida Arena, klockan 15.00. Biljett till matchen köper ni via den här länken.

Huvudpartner

Officiella branschpartners